Wedstrijdverslag KFC ONDER10 1 – LSVV ONDER10 1

Geplaatst op maandag, 25 april 2016 |

De laatste wedstrijd van het seizoen was in Koog aan de Zaan, waar KFC de tegenstander was. We gingen al vroeg op pad omdat de wedstrijd al om 9:45 op het programma stond. Als we zouden winnen was er nog een kleine kans op het kampioenschap.
Zonder Timo, die rust kreeg in het drukke speelschema, traden de jongens aan tegen de Kogers. Ze begonnen voortvarend met een mooi schot van Luuk dat via de onderkant van de lat weer het veld in sprong. Meteen daarop bleek dat het doel nog een meter naar achter moest, dan was het zeker een goal geweest! In het vervolg van de eerste helft bleek LSVV een overwicht te hebben, maar vallen wilde de goal niet erg, waarbij Esper de paal raakte en vlak daarop Enoch een gevaarlijk schot loste. KFC bleek ook niet ongevaarlijk met spitsen die uit de rug van onze verdedigers probeerden weg te lopen. Morris moest toch echt een paar keer handelend optreden! In de 15de minuut was het dan Sylvan, die opdribbelde, een speler uitspeelde en van 18 meter de keeper kansloos liet met een fantastisch schot. De tegenstander bleef echter ook gevaarlijk en toen Sylvan en Sem in de 19de minuut even twijfelden wie de linksbuiten aan zou pakken, schoot die de bal mooi over Morris heen in de verre hoek: 1-1. Kort daarop had Morris een mooie redding in huis waarop Enoch vlak voor rust toch nog voor een voorsprong zorgde met een goed schot!

De tweede helft kreeg LSVV nog minder ruimte om op te bouwen doordat KFC nog meer druk zette op onze laatste linie met Enoch, Sem en Jayden. Morris hield diverse keren met erg goede reddingen de voorsprong intact. Maar ook aan de andere kant wilde de bal er vandaag niet echt in: Enoch geselde de paal met een mooi schot…
Kort daarop kreeg KFC een hoekschop die goed verwerkt werd door Jayden en Morris. De rechtsbuiten wist de bal echter nog net binnen te houden tot verrassing van de LSVV verdediging, waardoor de speler geen strobreed in weg werd gelegd om in de korte hoek de 2-2 aan te tekenen.
KFC kon echter niet lang genieten van de gelijke stand, want een paar minuten later zag Luuk Kelvin in de diepte en bediende hem perfect. Kelvin prikte de bal keurig langs de keeper in de goal. Toch weer een voorsprong! Sem en Esper zetten daarop een 1-2 op waarop Esper vrij op de keeper af kon. Maar Esper had deze wedstrijd zijn vizier net niet scherp staan: 2 of 3 keer op de paal, maar niet ertussen. Omdat voor LSVV de bal er niet in ging, bleef KFC hoop houden op een beter resultaat met veel arbeid en dreigende aanvallen. In de 18de minuut werd KFC beloond voor de arbeid met de 3-3, weer na een corner die niet goed weg gewerkt werd.
In de vele aanvallen scoorde LSVV nog bijna de winnende via een voorzet van Enoch en een soort karatetrap van Esper en ook een kopbal van Sem op een corner van Luuk ging er bijna in. Maar aan de andere kant pakte Morris ook nog een aantal gevaarlijke schoten.
Zo bleef het vandaag bij 3-3, wat de verhoudingen goed weergaf. Daarmee sluit LSVV het eerste seizoen onder10 af met een 2de plaats, nipt achter SVW, waar we erg trots op mogen zijn!
Voor dinsdagavond 19:00 staat alweer de bekerwedstrijd tegen Reigerboys E3 op het programma in de 8ste finale van het bekertoernooi!
Uitstekend gedaan jongens! We zijn trots op jullie!

De coaches