Wedstrijdverslag Egmondia F1 – LSVV F8

Geplaatst op donderdag, 28 april 2016 |

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen koploper Egmondia op het programma. Op voorhand een moeilijke wedstrijd, zij een F1 met 2e jaar en wij de F8 met 1e jaar effies. Maar goed, Egmondia had alle reden om bang te zijn want ze verloren de wedstrijd bij ons met 2-0. Dit wilden ze niet nogmaals laten gebeuren want ze strijden samen met St. Adelbert (ook uit Egmond) om de titel. Tijdens de warming up zag ik al een paar nieuwe gezichten bij hun wat mij het ergste deed vermoeden. De wedstrijd….na een uitstekende start kwamen we na een minuut of 8 terecht op een 0-1 voorsprong. Na de zoveelste mooie combinatie (ditmaal Levi en Musafa) was het de laatste welke de bal achter de wel erg goeie keeper schoot. Egmondia werd sterker maar de F8 verdedigde met man en macht en wisten lang stand te houden. Ze speelden echt een weergaloze eerste helft. Prachtig combinerend, het leek het tikkietakkie van Barcelona wel. Vlak voor rust werd het toch 1-1. Na een briljante redding van Sven Wissel werd er gescoord uit de daarop volgende corner. Het 2e nieuwe gezicht van Egmondia wist de hoekschop binnen te koppen. RUST. Onder luid applaus van de meegereisde supporters en een bleek geworden coach van de tegenpartij konden de LSVV tijgers aan de limo. Na het team de complimenten te hebben gegeven over het vertoonde spel en de wens om nog zo’n helft te spelen gingen we weer het veld op. De eerste minuten gingen we ook gewoon door zoals de eerste helft alleen wisten we niet te scoren. De inval keeper van hun was wel erg goed namelijk. Het was uiteindelijk Egmondia welke de 2-1 maakte, een hard schot van het 2e meisje  in hun team (welke ook de bal binnen kopte) was ons te machtig. Ook de 3-1 was zo hard dat je bal alleen maar kon horen en niet zien. Na een (wederom) onterechte pingel werd het uiteindelijk 4-1. Teleurgesteld in het resultaat (absoluut niet in het vertoonde spel) keerden we huiswaarts met 0 punten. Thuis gekomen toch even de Egmondia site bezocht en ja hoor… de kwaliteitsimpuls van Egmondia werd gevonden…met een speler uit de E1 en een meisje uit de MD1 wisten ze slechts met 4-1 van ons te winnen. Hiermee kwam er voor mij in elk geval toch meer glans aan het resultaat. Groeten allemaal en een fijne vakantie voor degene die weg gaan.

Marco Boerkoel