LSVV F3 steelt de harten van vele toeschouwers

Geplaatst op dinsdag, 12 april 2016 |

Vandaag was de dag waar F3 al lange tijd naar uitkeek. De topper tegen Foresters F3. Beide teams steken vooralsnog boven de rest uit en de clash was vandaag bij ons op het complex. Gelukkig had LSVV ons ingedeeld op echt gras. Gras wat je ruikt en een echte voetbalsfeer uitademt. Een topper verdient ook echt gras, niet dat kunstgras. Zij hadden van te voren ook geïnformeerd op welke ondergrond ze moesten. U begrijpt, de belangen waren groot.

We moesten voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar. Uit wonnen we van hen, maar bij een groot internationaal toernooi bij AFC 34 wisten zij van ons te winnen. Zij waren voor de wedstrijd al druk bezig met rondo’tjes en afwerken op doel. Ze hadden daarbij 2 coaches mee die hun perfect probeerde voor te bereiden voor de wedstrijd. 1 is zelf hoofdcoach van de senioren van Apollo en straks van KSV , dus Foresters had zoveel mogelijk voetbal know how meegenomen naar Noord-Scharwoude. Een serieuze warming up zit er op de 1 of andere manier nog niet in bij ons. We lachen wat, doen met pijn enmoeite wat overtikken en kijken wat om ons heen. Liefst de handen in de zij want broeksgaten hebben we niet in de korte broeken. Maar wij weten wel dat er alleen punten in de 40 minuten kunnen worden behaald en dat aspect beheersen
we tot op heden feilloos. 6 gespeeld en 18 punten. Nadeel van overmacht is dat je niet echt getest wordt en wanneer het te makkelijk gaat en dus kan je ook een keer de deksel op de neus krijgen. Als je veel wint weet je daarbij ook dat het moment dat je een keer verliest al dichterbij komt. Voor ons de taak om dat moment nog even uit te stellen. Foresters had knap dik gewonnen van Kolping Boys F3 en wilde hun laatste kans op het kampioenschap pakken.

Wedstrijd begint.

Wij werden de eerste helft toch redelijk onder druk gezet door hen. Je zag dat zij een stuk beter waren dan in het begin van het seizoen. Waarschijnlijk  veel getraind op looplijnen en vlot lopende aanvallen. Wij kwamen er af en toe met gevaarlijke counters uit. Beide keepers excelleerden. Toch via een eigen doelpunt van hen kwamen we wat gelukkig voor. Maar wat maakt het uit. Goal is goal en we tellen hem gewoon. Foresters ging gewoon weer verder met waarmee ze bezig waren. Goed voetballen dus en zij wisten net voor rust op een psychologisch naar moment de 1-1 te maken. Rust. Koppies bij elkaar. Dit zijn belangrijke momenten in topwedstrijden. Wat gaan we doen?  Wat vooral niet? Hoe zijn de benen? Moe? Fit?

We spraken af om niet meer te pielen achterin. Middenvelders minder lopen met de bal en inleveren bij de spitsen en de spitsen niet meer aaien tegen de bal maar hoog in het doel rammen. Op zich is voetbal bij tijd en wijlen een makkelijk spelletje……

Of dit nu daadwerkelijk de reden was of dat we inmiddels gewend waren aan het hogere niveau van de tegenstander of dat we (bij de LSVV  F opleiding het verboden woord) conditioneel beter waren, we zullen het nooit weten maar wat gaven we gas in het begin van de tweede helft. Mooi was ook dat we richting het publiek speelden wat inmiddels in 3 rijen dik stond opgesteld. Het lijkt elke week wel drukker te worden. De voetbalmachine begon te draaien en we scoorden prachtige doelpunten. Of met het hoofd of met tikkkie takkie voetbal of van afstand, het maakte niet uit. Al snel werd het 4-1 voor ons. Alles liep. Foresters kwam er af gevaarlijk uit en kreeg ook prima kansen en schoot af en toe hoog in de hoek. Maar wij hebben een keeper die werkelijk alles eruit ronselde. Je zag dat Foresters er niet meer in geloofden en wij werden beter en beter en gaven bijna niets meer weg en hadden nog volop kansen. Uiteindelijk een puike 5-2 overwinning. Een tranentrekker eerste klasse, adrenaline door het hele lichaam en blije gezichten overal. Voetbal kan zo mooi zijn af en toe.

Wij wensen Foresters nog veel wijsheid toe deze competitie maar wij gaan nu vol voor het kampioenschap met nog 3 spannende wedstrijden te gaan waar nog van alles kan gebeuren maar we zijn nu bijna bij de wel bekende finish.
Isha, Huub, Sil, Jordi, Jort, Antonni, Denny, Colin en Kiek , bedankt voor deze prachtige wedstrijd en jullie mogen trots op jullie zelf zijn !!

Gr. Dennis