LSVV F3 eindigt seizoen magistraal

Geplaatst op zondag, 24 april 2016 |

Na een hele week te hebben gefeest na het behalen van het kampioenschap moesten we de concentratie weer proberen op te brengen richting de laatste competitiewedstrijd tegen wederom Kolping Boys.  Afgelopen week gingen we van receptie naar feestje tot een grote bijeenkomst van de KNVB, alleen maar vanwege het behaalde kampioenschap van vorige week. Elke avond dus laat naar bed. Kolping was slim hierin en deelde ons dus al in om 9.00 uur. In de kleedkamer namen we alle festiviteiten nog even door van de afgelopen week. Vizier stond nog niet op scherp. Ik was daar zelf ook debet aan want ik appte in de groepsapp dat plezier nu belangrijker was dan prestatie. Daarentegen was er wel een  moeder die 10 gespeeld en 30 punten ook wel lekker vond. Presteren dus versus lala voetbal. Elke voetbalkenner weet dat het winnen tegen dezelfde goede tegenstander binnen een week het moeilijkste is wat er is. We hebben de afgelopen weken Barcalona-Atletico gezien,paar jaar geleden  020 tegen Twente om beker en kampioenschap. Alle grote teams lijken wel te verliezen na een eerste winst. De luidruchtige kolping ouders waren ook  in volle getallen weer aanwezig. Net zoals hun coach van AZ voorheen

Wedstrijd begint.

De eerste helft duurt welgeteld 20 minuten waarvan Kolping toch 18 minuten het betere van het spel had. Eigenlijk speelden we dramatisch. Kolping miste kans na kans. Zij schoten over voor een leeg doel of onze keeper redde voor de zoveelste keer. We verdedigden niet, leken wel moe of we hadden geen zin. Het was niets. Kolping dus dikverdiend op 1-0. Had eigenlijk met 6-0 voor moeten staan,  vreemde is dan wel dat wanneer we dan even wel gaan voetballen we dan ook gelijk kans na kans weten te creëren in die overige 2 minuten en dan ook de 1-1 gelijk weten te maken. Wat doe je dan? Je bent kampioen. Dik kampioen. Terechte kampioen, maar dit voelt ook niet goed. Je wilt toch lekker het seizoen afsluiten. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Dan toch maar een donderspeech in de rust. Ga gewoon weer eens doen waar jullie goed in zijn; niet meer pielen, meer pasen en die bal in het doel rammen !! In de rust kregen we ook  nog eens water van Kolping i.p.v. ranja. Ook weer net niets. Dat geneuzel over een gezonde vereniging….

Dan is het toch wel weer knap dat we in de tweede helft een ander F3 zagen dan  in de eerste. Strijdend voor elke meter kregen we langzaam de overhand. Kolping beet van zich af en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Een 3-3 stond op een bord. Spannend en iedereen leefde mee. Toch zat het ons niet lekker. Wij zijn de kampioenen en niemand anders. Zeker omdat we conditioneel beresterk zijn gaven we nog 1 keer gas. Kans na kans , klok staat op 39 minuten, 39 minuten en 30 seconden  , 39 minuten en 50 seconden , we doen nog 1 poging en onze spits schiet nog 1 keer van 20 meter, 3 seconden te gaan, bal zweeft in de lucht, keeper duikt, hoort hem wel , voelt hem ook , de bal,  maar kan er gewoon niet bij : 4-3. Alle 39 minuten en 57 seconden zijn vergeten.

Coach, publiek en alle moeders uitzinnig van vreugde, wat wederom een wedstrijd!!. Maar o zo lekker. !!

10 wedstrijden-30 punten. Einde seizoen.

Tegen De Foresters en Kolping Boys, 4 prachtige wedstrijden die voor altijd in herinnering blijven.

F3, het was genieten dit jaar, ga zo door.

Gr. Dennis