LSVV C2 en C3 op dezelfde dag kampioen!!

Geplaatst op zondag, 17 april 2016 | ,

LSVV C2

LSVV C2 heeft een geweldige reeks neergezet en is de terechte kampioen van de voorjaarscompetitie! Het werd nog even spannend door het gelijke spel van vorige week, maar de uitoverwinning bij ‘de Blokkers’ (1-5) heeft duidelijk gemaakt dat er maar één team aanspraak kan maken op de titel en dat is LSVV C2.

 

LSVV C3

IMG-20160417-WA0001

Zaterdag 16 april heeft C3 in een bloedstollende spannende wedstrijd het kampioenschap binnengehaald. Een puike prestatie van onze mannen en vrouw. Hoewel we succesvol door de competitie heen wandelden, voelden we ook steeds de hete adem van Vios W in onze nek. Na een paar ongelukkige gelijkspellen leken onze kampioenskansen te zijn vergaan. Gelukkig morste Vios W ook punten, met als gevolg dat we een heuse kampioenschapswedstrijd moesten spelen. In het hol van de leeuw, wij zijn echter niet voor een kleintje vervaard!

De opdracht was simpel, alleen bij winst waren we zeker van de hoofdprijs. Beetje flauw was wel dat ook Vios W er alles aan deed om kampioen te worden, dat hadden we niet afgesproken! Zeker in de eerste helft kwamen we een paar keer goed weg, al moet gezegd worden dat de scheidsrechter heel coulant het trek en duwwerk van de voorhoede van Vios beoordeelde. De ruststand van 0-0, wind tegen een spelend, was voor ons gunstig.

In de tweede helft trokken we het initiatief naar ons toe. De tegenstander werd onder druk gezet, en dat vonden ze niet prettig. Door vroeg te storen raakten ze de kluts volledig kwijt, en begon een kat (LSVV) en muis (Vios W) spelletje. Het bleef echter lang 0-0, Vios W brak af en toe gevaarlijk uit, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Pegels van Sten en Bradley raakten de lat, maar troffen geen doel. Enkele nieuwsgierige LSVV supporters vroegen naar het tactische plan van Frank en mij, want ze voelden duidelijk dat er iets ging gebeuren…. Uiteindelijk brak Jelle de ban door 6 minuten voor tijd beheerst de 0-1 binnen te schieten. Een enorme ontlading van onze spelers volgde, bovendien hadden ze de smaak te pakken gekregen, waardoor Yentl (gelijk de manier Van Basten tijdens EK 1988) de bal binnenschoot. 2-0!

Nu is C3 behalve een goed team, ook een sociaal team, vandaar dat Sten de 2-1 binnenschoot, anders zou er voor Vios W helemaal geen hoop meer zijn. Daarna werd het nog wel spannend, maar dat was vooral de verdienste van de scheidsrechter die net zo lang wilde doorspelen tot de 2-2 viel, en daar hadden wij nou weer geen zin in…

Kampioenschap binnen, een mooie prestatie van het team. De kampioenstaart (puik geregeld) smaakte heerlijk (naar horen zeggen…, ik grijp altijd overal naast), het feestje in de kantine was leuk en spontaan.

Na de wedstrijd heeft Dirk Snip (http://www.dirksnip-sportprijzen.nl) onderstaande ‘schaal’ aangeboden aan het team!

Met vriendelijke groeten, jullie trotse coaches..

IMG-20160417-WA0000