LSVV A1 – Koedijk A1 (De afslachting)

Geplaatst op dinsdag, 26 april 2016 |

Zondag ochtend begon het vaste ritueel weer voor de mannen van de A1. Om kwart over 9 zat iedereen te springen om weer de bestuurskamer in te duiken en te horen wie wel en wie er niet in de basis stond. De volgende mannen stonden op het wedstrijdformulier: Calvin; Wouter, Thom , Maarten en Scott; Dennis B, Dennis O en Tabbe; Midas, Sam en Tijl; Tyler, Gijs, Jort en Nick. Laatst genoemde mannen (allemaal B-junioren) vormde de ijzersterke bank. Nadat we hadden gezongen voor de jarige Dennis O, gingen we omkleden om ons warm te maken voor de belangrijke wedstrijd tegen Koedijk. De ploeg die onderaan staat, en wilde vechten voor hun laatste kans om nog een beetje te stijgen op de ranglijst. Tenminste dat dachten we. Om half 10 ging de telefoon, een belletje van de trainer van Koedijk. Ze stonden met 8 man, of we wat later konden beginnen zodat hun nog wat konden regelen. De scheidsrechter was ondertussen ook al gearriveerd en stemde in om een kwartier later te beginnen. Uiteindelijk begon de wedstrijd met 19 man. Later zouden er nog spelers aansluiten om de wedstrijd uit te spelen met 22 man. Echter werd al snel duidelijk dat Koedijk voor spek en bonen naar Sportpark Voorwaarts zijn gekomen. Het was dan ook afwachten totdat de eerste goal viel voor ons. Nadat Midas al 3 wereldkansen om zeep had geholpen, scoorde hij dan toch na 15 minuten zijn eerste goal. Tijl had zijn schoenen ondertussen al uitgetrokken. Hij had nog te veel last van een vervelende teenblessure. Na de eerste goal,  op de assist van de ingevallen Tyler, ging het helemaal los. Één minuut later scoorde Midas al zijn 2e. Maarten mocht gelijk daarna ook naar de kant komen, aangezien hij nog steeds wat last had van zijn schouderblessure. Gijs mocht de wedstrijd op zijn plek uitspelen. De wisselingen maakte totaal geen verschil, want in de 20e minuut had Midas zijn hattrick al te pakken.  Na de 3-0 werd het even saai voor de toeschouwers. De 4e goal viel ‘pas’ in de 40e minuut. Sam beloonde zichzelf door de bal in de touwen te schieten. Vlak voor rust mocht Midas nog de 5e maken. Thom mocht na de rust in de kleedkamer blijven, aangezien Koedijk nog geen kans had gecreëerd. Aanvaller Jort mocht na rust laten zien of hij de kunsten van zijn vader kan evenaren. In de 46e minuut werd al duidelijk dat hij niet voor niets met de A1 mee mocht. Nadat hij een corner nam mocht hij de rebound er zelf inknallen. Na minuut 50 maakte Tabbe dan eindelijk zijn eerste(!) in de competitie. Daarna werden het de 5 minuten van Sam. Hij mocht aantekenen voor de 8,9 en de 10-0. Wouter kreeg toen rust en Nick mocht nog een half uur lekker meevoetballen. De uitstekend spelende Tyler mocht in de 67e minuut de 11-0 op het scorebord zetten. Midas dacht dat het voor hem wel weer eens tijd werd een goal te maken. Dat deed hij dan ook 2 minuten later. In de 72e minuut schoot Nick snoeihard de bal in de touwen uit een corner. Tyler bewees nog maar dat hij echt goed kan voetballen en maakte in de 74e minuut de 14-0. Reserve aanvoerder Dennis Bakker maakte in de 83e minuut zijn 2e van het seizoen. De nog onbezwete scheidsrechter vond het na 87 minuten spelen wel mooi geweest. Calvin hoefde niet te douche, maar mocht na de wedstijd aansluiten bij de mannen van het 1e in Den Helder. Aan het doelsaldo zal het niet meer liggen. Met 54 goals voor en 25 doelpunten tegen, hebben we veruit het beste doelsaldo. Nog 2 finales te gaan de aankomende 2 weken. Aankomende zondag mogen we het laten zien op Sportpark De Westrand. Om 10 uur word door scheidsrechster Koopman het startsignaal gegeven voor de wedstrijd tegen VVW A1. Deze ploeg zal gebrand zijn hun verlies van afgelopen weekend te herstellen. De derby die werd gespeeld tegen KGB ging met 5-6 verloren. De achterstand op concurent Limmen is nog maar 3 punten. Limmen speelt zondag tegen SV Spartanen om 11 uur op Sportpark Dampegheest te Limmen. SV Spartanen staat bovenaan in de 2e periode en zal er alles aan doen die periode binnen te slepen. Het is nog zeker niet gespeeld in de zondag 1e klasse. We maken nog volop kans om rechtstreeks te promoveren. En daarom is alle steun welkom de komende weken. Te beginnen dus aankomende zondag in Wervenshoof.