F3 kampioen

Geplaatst op maandag, 18 april 2016 |

Vandaag was de dag. De dag waarop het moest gebeuren. Kampioen kunnen worden in een thuiswedstrijd, hoe mooi kan het zijn. We waren niet het enige team wat kampioen kon worden, ook de F5 kon thuis de competitie winnend afsluiten. Spanning dus de hele week al, voornamelijk bij ouders, begeleiders, trainers en coaches. Vele appjes zijn verstuurd deze week in ieder geval. LSVV was zo wijs om de F3 en F5 allebei op het A-veld te laten spelen, geen echt gras maar voor zo’n super Saterday toch wel een must. Helaas konden de wedstrijden niet precies om 8.45 beginnen, het massaal opgekomen publiek stond in de file rond het LSVV  complex waardoor we even moesten wachten tot iedereen binnen was. Vandaag stond Kolping op het programma, een team met levensgevaarlijke snelle spitsen. Zij waren erop gebrand om onze kampioenswedstrijd te verstoren onder aanvoering van een oud AZ er , de heer Cornelisse.

Wedstrijd begint.

 Op het prachtige gladde kunstgrasveld begonnen we enigszins nerveus aan de wedstrijd, Kolping had de overhand en dicteerde het spel. Wij kwamen er niet echt in en moesten voornamelijk verdedigen. Na 20 seconden al een bal op de paal bij ons, kans na kans voor kolping met goed voetbal maar vanuit het niets na een pijlsnelle counter en huppakee de 1-0 tegen de touwen voor ons. Lekker. Dan zitten we ook vaak gelijk in een soort flow en wisten snel naar 3-0 uit te lopen. Prachtige goals overigens. Deze week was Liverpool – Dortmund een onvervalste thriller waar Liverpool terug kwam en overwon na een 1-3 achterstand. U voelt hem al komen: 3-1, 3-2 , 3-3. Binnen een paar minuten. Koppies begonnen te hangen, tranen konden nog net bedwongen worden want we moesten nog 3/4 kwart van de wedstrijd verder. Rust halen was nu het enige wat telde zonder nog meer tegendoelpunten natuurlijk. Kolping zette aan en probeerde de 4-3 nog te forceren maar gelukkig hielden we stand en gingen met een eigenlijk prachtige 3-3 de rust in. Alfred Hitchcock draaide zich weer om in zijn graf.

Op dat moment  weet je als coach dat het goed gaat komen. Je loopt vrij ontspannen naar de kleedkamer langs een nerveus publiek die je aankijkt: KOMT DIT NOG WEL GOED ?? Er leken wat ouders in paniek. Kolping was namelijk toch wel erg goed. Kantinepersoneel ook in rep en roer, komen de wekenlange voorbereidingen op het kampioensfeest in het gevaar?

Wat het publiek niet weet is dat wij de meester van de rust zijn. De coach komt al wat later omdat er ranja gehaald moet worden. Niemand luistert, iedereen doet maar wat. Niemand zit stil. De coach probeert aanwijzingen te geven die niet binnenkomen. Er wordt wat met de ranja en bekertjes geklierd en er moet af en toe even iemand plassen. Binnen  2 minuten vliegen ze weer naar buiten vol met adrenaline. Ik zit dan vaak in mijn eentje tegen de muur te praten hopende dat er nog iemand luistert naar de aanwijzingen.  Dan ga je daarna vrij ontspannen de kleedkamer weer uit omdat je weet  dat ze nu vrij zijn in hun hoofd. Een ideale rust dus.

 2e helft waren we daarom  heer en meester en we wonnen dan ook dikverdiend met 7-4. Wederom een team gezien wat met zijn allen ervoor ging en waar niemand verzaakte. We danken Kolping voor de prachtige wedstrijd. Het is ook een leuk team waar nog genoeg potentie in zit maar onze jongens waren net even beter vandaag.

Huub, Colin, Isha, Denny, Jordi, Jort, Antonni, Sil en Kiek van harte gefeliciteerd met dit prachtige kampioenschap.

F3 feliciteert tevens de F5 met hun behaalde kampioenschap!!

Na afloop ontbraken de medailles , bekers en champagne natuurlijk niet en als klap op de vuurpijl mochten beide team met een vrachtwagen door het dorp waar zij door heel Langedijk werden toegezongen.

Daarna nog even een afzakkertje halen bij de Honky Tonk bij de klimduin en weer voldaan naar huis, uitkijkend naar  het volgende avontuur.

 Gr. Dennis