Wedstrijdverslag Vrone E5 – LSVV E10

Geplaatst op donderdag, 24 maart 2016 |

Elke keer als de E10 wint, dan schrijven we een verslag. Dit is dus het eerste verslag.

Aangezien we zonder Ruben moesten spelen hadden we dus een spits, middenvelder en verdediger te kort. De opstelling was als volgt samengesteld op basis van een landelijk referendum; doelman Thijs, verdediging Tijs en Colin, aanval Niek en Gijs.

Vanwege afmeldingen en een transfer richting Irak, vertrokken we zaterdag met 5 spelers richting Vrone, in de wetenschap dat er nog wat geheime wapens onderweg waren vanuit LSVV. De coach van Vrone was not amused dat we met te weinig spelers aankwamen, maar daar konden we weinig aan doen; als iemand al voetbalt en woont in Sint Pancras dan is die niet toch niet meer te redden.

Nadat de bal werd afgetrapt op de zandbak van Vrone, kwam de coach van de E10 met de versterkingen vanuit de E6 aandraven. En draven mag u letterlijk nemen, aangezien deze gast zijn auto helega aan de verkeerde kant van de club had geparkeerd. Terwijl Vrone zich opmaakte om een nieuwe nederlaag aan het oeuvre van de E10 toe te voegen werd geheim wapen 1 ingezet; Amir liep het veld in, nam een corner en schoot hem zonder te knipperen vanaf de vlag het doel in. De scheidsrechter checkte nog even op Wikipedia of dit wel was toegestaan en toen was het 0-1 voor de E10. Ouders begonnen te juichen en te joelen en te roepen dat er moest worden afgefloten, maar het werd al snel duidelijk toen geheim wapen twee het veld in kwam dat we deze partij weleens echt zouden kunnen winnen. Zacharia sneed als een warm mes door de E5 van Vrone heen en al snel werd het 0-2. Daarna kwam de rest van de E10 ook op stoom. Colin werd weer zijn vertrouwde zelf als ijshockeyer in de verdediging, Duko gooide zich als levend schild voor de bal, Gijs ging als een wervelwind in de aanval, Thijs en Thijs hielden het doel schoon en Niek gooide zelfs zijn gewicht in de strijd. Met de overwinningsgeur in de lucht werd er prachtig samengewerkt, overgespeeld en zelfs enthousiast teruggespeeld op de keeper; 1-2.

Daarna werd de wedstrijd een beetje vaag. Doordat de laatste grassprieten van de mat werd geveegd door een losgeslagen E10, waaide er zoveel stof op dat de overvolle tribunes het zicht kwijt raakte. De strijd ging gewoon verder en Gijs en Zacharia pingelde er lustig op los, zicht of niet. Toen het stof neer daalde bleek de E10 gewonnen te hebben, volgens de kinderen met 3-6, volgens de scheidsrechter met 3-5 en volgens de KNVB 3-4. Lekker belangrijk; de E10 heeft eindelijk eens gewonnen! Daarna hebben we de gedeukte ego’s van Vrone nog even verder bewerkt met de penalty’s waarbij alle kinderen minimaal 3x hebben gescoord; je had er bij moeten wezen! Met dank aan de F6 voor de geweldige invallers! De E10 gaat met deze overwinningsroes verder; volgend jaar willen we weer een keer winnen!