Wedstrijdverslag Texel ’94 VR1 – LSVV VR1

Geplaatst op dinsdag, 8 maart 2016 |

Op zondag 28 februari mochten we de “grote oversteek”  maken naar Texel. Sommige, waaronder ondergetekende, waagde de overtocht al op zaterdag. Uiteraard deden we dit om ons volledig op de wedstrijd te concentreren. Sommige noemen dit ook wel een kort trainingskamp. Voetbal zou deze avond de klok slaan, voetbal echt alleeen voetbal. Dat was het plan tenminste. Maar ja een andere omgeving en voor je het weet dan raakt ie een beetje uit het zicht, dat plan dan. Dus besloten we maar onze tegenstander alvast te analyseren. En waar kan je het beste je tegenstander treffen die bestaat uit een elftal vrouwen? Precies in de kroeg! We hebben echt ons best gedaan, zijn verschillende kroegen afgegaan maar helaas we konden geen enkele dame van Texel ’94 vinden.

Toen de volgende ochtend de rest van het team zich bij ons voegde konden we ons opmaken voor de wedstrijd, de een had wat meer tijd hier voor nodig dan de ander. Het zou een behoorlijk pittige wedstrijd worden. Texel ’94 stond immers gedeeld bovenaan. Voldoende om elke trainer de nodige kopzorgen te bezorgen. Immers we moesten weer terugvallen op speelsters van andere teams. Joyce, Stacey en Joyca van de B1 waren ons komen helpen.

Nadat de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd was er weinig verschil te bespeuren tussen de beide teams. Sterker nog LSVV had de overhand in de beginfase. Helaas konden we dit voordeel niet omzetten in doelpunten, al waren we een paar keer dichtbij. Texel ’94 liet na ongeveer een half uur spelen zien waarom ze bovenaan stonden, een klein foutje in onze verdediging werd genadeloos afgestraft. Joyca, die over was gekomen van de B1, kon even geen antwoord vinden op de het schot van Texel ’94. En eigenlijk was dit ook wel het beeld van de wedstrijd, LSVV kon we kansen creeren maar telkens werden onze fouten genadeloos afgestraft, zo erg zelfs dat de uitstekende keepende Joy geen antwoord kon vinden op al dit geweld. Zo bouwde Texel ’94 zijn voorsprong uit naar 2-0. Gelukkig bood de scheidsrechter uitkomst, hij floot voor het rustsignaal. In de kleedkamer aangekomen konden we ons genoeg doen met een bekertje roze water ( limonade kon je het echt niet noemen) en verder wijzigde we het strijdplan. Meer van het doel afspelen was het devies, niet inzakken.

Helaas kon deze tactische wijziging het tij niet keren want Texel ’94 bouwde gestaag zijn voorsprong uit. De 3 werd van de borden gehaald en vervangen door een 4 en later mocht deze ook plaats maken voor een 5. 5-0 dus een afstraffing zou je zeggen. En bij vlagen was dit ook wel het geval, Texel’ 94 was gewoon beter. Ik zeg bij vlagen want ik vond de dames bij vlagen ook juist weer erg goed spelen. Een compliment voor onze keepster is hier wel op zijn plaats. Pardon?! Na een 5-0 nederlaag geef je de keepster een compliment?! Eh ja, Joyca (slechts 13 jaren oud!) heeft er mede voor gezorgd dat de schade beperkt bleef. Ik heb al vaker op deze plek de loftrompet afgestoken voor onze vast keepster, Joyce, maar deze dame staat op de deur te kloppen of liever gezegd te rammen. De toekomst voor LSVV dames is rooskleurig wat betreft de keeper. Daarnaast wil ik ook nog een compliment maken naar Kirsten, bij deze dame was het vruchtensap van de vorige avond volledig verkeerd gevallen maar de volgende stond ze er wel weer en heeft bijna de hele wedstrijd alles gegeven.

Samenvattend, geen hele slechte wedstrijd al doet de uitslag anders geloven. Op naar de volgende wedstrijd dus want Dirkshorn verwacht ons volgende week zondag al!

Met vriendelijke groet,

Remco