Wedstrijdverslag Dirkshorn VR1 – LSVV VR1

Geplaatst op woensdag, 16 maart 2016 |

Dirkshorn zou de plek zijn waar we ons konden revancheren voor de nederlaag tegen Texel ’94. En net als zo vaak dit seizoen moesten we door de vele blessures ons team aanvullen met speelsters uit de jeugd. Onder ander Joy zou ons versterken. Het scoutingsrapport van Kirsten liet weinig aan de verbeelding over: Joy doet zondag mee, die is goed!

Ik heb me altijd afgevraagd hoe het scoutingsrapport van Messi er uit zag en ik denk nu dat deze niet veel  verschilde met die van Joy.  Naast Joy zouden we nog een debutante mogen verwelkomen. Ook haar scoutingsrapport was kort en bondig: Mandy een nichtje van Daphne zou mee doen en volgens Peter had je daar wel een goeie aan, kwam uit een echt voetballersgezin. Nou heb ik Peter nog nooit op onzin kunnen betrappen, als het om voetbal gaat tenminste, dus dat zou ook wel goed zitten.

Dan de wedstrijd, op een behoorlijk verregend veld zou de strijd losbarsten. LSVV vloog uit de startblokken en domineerde, zoals wel vaker, het begin van de wedstrijd.  Alleen konden we helaas nog geen doelpunten bij tellen. Totdat er een corner werd genomen en ja bij corners stiefelt Mariska altijd naar voren.  Zo als vorig seizoen de indraaiende corner van Lara een geheim wapen was zo is dat dit seizoen de kopkracht van Mariska. Want ook deze keer parkeerde mevrouw haar hoofd tegen het zwart-witte leer om hem vervolgens achter de keeper en tegen de netten te jagen 1-0! Een hele fijne stand om de rust in te gaan, al had er meer ingezeten. Want de dames voorin waren op dreef. Kans op kans werd er gestapeld maar telkens was de afronding net niet goed genoeg. Aan de keeper van Dirkshorn lag het niet. Je kon met de beste wil van de wereld deze dame niet bestempelen als een topkeeper. En daarom haalde ik mijn vaste uitspraak maar weer van stal: schieten op dat hok, van waar maakte mij niet zo heel veel uit. Daarnaast had ik nog wat over dat we hoger moesten spelen, maar gezien de blik van totale verbazing bij de meeste dames kwam die informatie niet aan. Ik probeerde het nog tevergeefs aan de hand van een dienblad uit te leggen maar ik denk dat dat ook niet veel hielp.

Voetballen dan maar weer. Helaas konden we onze  voorsprong niet vasthouden en wist Dirkshorn de gelijkmaker te maken. 1-1 dus en we konden weer opnieuw beginnen. Maar gelukkig hadden we Joy. Een paar keer was deze jongedame al dichtbij geweest maar deze keer zou het echt raak zijn. Verwoestend en onhoudbaar schoot ze op het doel van Dirkshorn. Ik moet de geschiedenisboeken er nog op na slaan maar ik durf nu al te zeggen dat dit de jongste doelpuntenmaakster van de LSVV dames 1 is. 13 is ze slechts! Als iemand mij voor de wedstrijd had gezegd dat ze 18 was had ik het ook geloofd. Want ze deed geen moment onder voor haar tegenstanders. Sterker nog de meeste wisten niet waar ze het zoeken moesten met haar. En nu LSVV weer op voorsprong stond konden we natuurlijk deze voorsprong vasthouden en de wedstrijd uittikken. Maar de meiden hadden zin in nog een doelpunt en de storm richting het doel van Dirkshorn bleef onverminderd door gaan. Had Joyce dan aan de andere kant niks te doen? Nee want Dirkshorn had voorin een paar linke speelsters staan die af en toe gevaarlijk voor de snufferd van Joyce kwamen. Het speld golfde dan ook van de ene na de andere kant. We gingen er eens lekker voor zitten, tenminste de dames in de dug-out want ik kan nooit langer dan 2 minuten zitten als de dames voetballen. Zelfs toen er tuinstoelen voor me werden neergezet bleef ik staan. En toen, er moest nog hooguit 5 minuten speeltijd zijn geweest gebeurde hetgeen waar ik een beetje bang voor was. Dirkshorn maakt de gelijkmaker: 2-2 en we konden weer opnieuw beginnen. Maar ondanks verwoede pogingen van Melissa en Joy lukte het niet. Lisette was nog dichtbij en ook Mandy, die ondanks wat conditie achterstand een prima wedstrijd speelde, kon de winnende niet maken. Het bleef dus bij 2-2. Onterecht in mijn ogen, we hadden recht op veel meer maar helaas telt dat niet. Op naar de volgende dan maar en dat is Vios-W. de huidige nummer 3, een ploeg die nog vol voor het kampioenschap strijd. Een behoorlijke lastige tegenstander dus!

 

 

Met vriendelijke groet,

Remco