LSVV ONDER10 – ADO’20 ONDER10

Geplaatst op vrijdag, 18 maart 2016 |

Na de winstpartij van afgelopen zaterdag mocht LSVV het opnemen tegen een geduchte tegenstander: ADO’20. Een bekende club waarvan het eerste team in de hoofdklasse speelt en nog wel eens van zich laat horen in de beker tegen prof clubs. Ook de onder10 heeft met knappe resultaten laten zien goed te kunnen ballen. Onze jongens werden dan ook gewaarschuwd geconcentreerd te beginnen.

Esper volgde vanaf het begin de inschuivende laatste man van de tegenstander. Daarmee wist hij diverse malen de bal meteen op te pikken vanaf een uittrap, waaruit goede kansen ontstonden. Daarna liet ADO even de tanden zien, voornamelijk over links, waarbij Morris goede reddingen liet zien.

Er volgde weer een periode waarin LSVV liet zien de bovenliggende partij te zijn. Na een voorzet van Sylvan volgde een scrimmage voor het doel; Esper stuitte op de keeper en Kelvin wist hem er ook niet in te krijgen…. De bal werd even later zelfs van de doellijn gered op een goed schot!

LSVV kreeg even een domper te verwerken toen de links buiten van ADO onze back de hielen liet zien en met een daverend schot de 0-1 wist aan te tekenen.
De jongens waren echter niet onder de indruk. Na een inworp van Sylvan wist Esper de bal klaar te leggen voor Enoch, die kon doorlopen en netjes afronden voor de 1-1. Kort daarop liet LSVV een mooie combinatie zien. Van Sylvan naar Esper, Luuk en nogmaals Esper, die de bal even liet stuiteren en daarna de keeper kansloos liet met een fantastisch schot: 2-1! Daarop was het rust. Met een bekertje limonade werden de jongens klaar gestoomd voor de tweede helft. Daarbij zou coach Hans niet meer aanwezig zijn, maar zonder hem konden de jongens het ook wel af!

De 2e helft begon LSVV goed. Esper schoot met een mooie boog maar net over en vlak erna rakelings naast. De verdediging van LSVV kreeg het even druk maar Morris greep met een paar mooie reddingen goed in. Daarnaast werd Morris een paar keer goed geholpen door de verdedigers Jayden, Enoch, Sem en Timo. Teamwerk eersteklas!
Het spel golfde op en neer en beide ploegen creëerden kansen.
ADO schoot op doel, Morris ging al naar de hoek maar door een vreemde curve draaide de bal de andere kant op en het stond weer gelijk: 2-2.
Luuk en Kelvin waren dicht bij een doelpunt maar de keeper stond telkens op de goede plek. Even later kon Esper alleen op de keeper af. Hij maakte geen fout en schoot mooi de 3-2 binnen.
Maar weer kwam ADO terug, nu met een knap schot!
LSVV gaf echter niet op en Esper, Luuk, Kelvin en Sylvan gingen vol in de aanval. Dat leverde nog een geweldig doelpunt van Sylvan op: 4-3! Gelukkig was het tijd en bleven de 3 punten in Zuid-Scharwoude na een spannende wedstrijd. Jongens jullie zijn steeds blijven geloven in de overwinning en hebben keihard gewerkt, we zijn trots op jullie!

De coaches