LSVV F1 op prestigieus toernooi bij AFC’34

Geplaatst op maandag, 14 maart 2016 |

toernooi2

LSVV F1 op prestigieus toernooi bij AFC’34

 

Na een mooie voetbalzaterdag waarop met 2-3 werd gewonnen van SDOB mocht de F1 zondag aantreden bij het Toptoernooi voor F1 teams uit de weide omgeving bij AFC’34. Zo was het Buitenveldert met coach Patrick Kluivert, Odin, DEM, Pancratius, VIOS W, KFC en Fortuna Wormerveer aanwezig. In totaal namen 48 F1 teams het tegen elkaar op in 8 poules met 6 teams. LSVV zat in de poule met de Blokkers, AFC Amsterdam, Elinkwijk, Alliance’22 en WSV’30.

De wekker ging vroeg voor een zondagmorgen, maar fris en fruitig begon de F1 aan de eerste wedstrijd tegen de Blokkers. LSVV zette de vorm van een dag eerder voort en begon fel aan de wedstrijd. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen, door goals van Idriss en Zuhair. Maar het was vooral het teamspel wat zorgde voor de overwinning, een goed begin van het toernooi.

De tweede wedstrijd mochten we aantreden tegen AFC Amsterdam. Vooraf wisten we, dit wordt een zware pot. We begonnen zeker aardig aan de wedstrijd, maar al snel bleek AFC een maatje te groot voor de jongens. Uiteindelijk werd er met 5-0 verloren van de Amsterdammers.

Na het verlies werden de jongens weer opgepept voor de volgende wedstrijd tegen Elinkwijk. Voor de gelegenheid hadden wij Ties in de spits gezet en mocht Guus het op doel proberen. Guus deed het heel goed en stond een paar keer goed in de weg. Uiteindelijk kon hij niet voorkomen dat Elinkwijk de 1-0 maakte. We speelde niet verkeerd en wisten elkaar weer goed te vinden alleen bij ons ging de bal er niet in. De coach van de tegenstander was er niet gerust op, en werd al feller tegen zijn eigen spelers. Helaas profiteerde wij niet waardoor er net aan werd verloren, maar we waren zeker niet slechter.

Na een paar broodjes en limonade van de organisatie starten de F1 alweer de vierde wedstrijd van het toernooi tegen Alliance’22. We waren weer scherp en zaten er goed op. Tijn was vastberaden om zijn verjaardag op te leuken met een paar goals en zo geschieden. Na weer een keer machtig opstomen door het midden schoot hij de 1-0 binnen. We juichte daarna te vroeg want het werd al snel 1-1. Achterin hielden Just, Stefan en Ties de boel nu op slot waardoor de tegenstander geen kans meer kreeg. Uit goed doorzetten veroverden wij een corner, een sterk spelende Michiel slingerde de bal voor waarna Tijn zijn tweede verjaardagsgoal mocht maken. Het was hierna nog niet gedaan en jongens gingen goed door. Dit leverde nog een derde goal op, door een mooie goal van Idriss, waardoor er met 3-1 werd gewonnen.

De laatste wedstrijd van de poule mochten we aantreden tegen WSV’30. LSVV was er helemaal klaar voor en was vastberaden om de derde plaats in de poule te bemachtigen. Nadat de toss werd gewonnen om de beste plaats voor de keeper (zon in het gezicht of juist in de rug) begonnen we aan de wedstrijd. Als snel scoorde onze gelegenheidsspits Michiel de 1-0, als snel gevolgd door een beauty van Jordy. De tegenstander raakte moe, niet raar na vier intensieve potten voetbal, waardoor ook Guus zijn goaltje kon meepikken. Door deze uitslag waren wij zeker van de derde plaats in de poule.

Na de poulefase kwam je in een nieuwe poule met alle nummers drie, waardoor we weer drie wedstrijden mochten spelen. We starten de wedstrijd tegen poule Foresters, de mannen uit Heiloo waren duidelijk nog fitter dan wij, maar wat wil je na vijf!! potten voetbal. We verloren met 2-0 en mochten daardoor gelijk door na de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd was tegen Zuid-Oost United, een typische Amsterdamse ploeg. De wedstrijd begon ruim een uur te laat, waardoor de verwarring ontstond of dit nu de zevende of achtste wedstrijd was volgens het schema. Het weekend had zijn tol geëist bij LSVV waardoor de laatste wedstrijd tegen Zuid-Oost met 3-0 werd verloren. Uiteindelijk eindigde we op de 24ste plaats op een sterk bezet toernooi. We mogen trots zijn op de mannen, want ze zijn tot het gaatje gegaan en lieten met grote regelmaat zien over groot talent te beschikken. We kunnen alleen maar zeggen dat we trots op jullie zijn!

 

Via deze weg wil ik de organisatie en de scheidsrechter van AFC’34 bedanken, maar ook de trotse ouders van LSVV die de hele dag langs de kant hebben gestaan om de jongens aan te moedigen.

 

De Coaches

toernooi 0