LSVV F1 neemt een tas vol punten mee naar huis

Geplaatst op maandag, 14 maart 2016 |

SDOB

Op een mooie zonnige zondag mochten onze mannen van de F1 aantreden tegen de koploper uit onze competitie SDOB. Deze tegenstander ligt niet om de hoek, maar na drie kwartier rijden kwamen we toch uit in het pittoreske Broek in Waterland. We waren niet helemaal compleet, Idriss had een verjaardag en coach Frank had ook andere verplichtingen. Gelukkige hadden we Matz bereidt gevonden om met ons mee te gaan als coach.

Na een korte warming-up op een iet wat hobbelig veld floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. LSVV kwam goed uit de startblokken met erg mooie aanvallen van onder andere Guus, Zuhair en Tijn. De jongens waren fit en wisten elkaar goed te vinden. Na deze periode had SDOB het betere van het spel en leken wij wat moeite te hebben met het veld. Door een foutje in onze verdediging werd het 1-0. Deze goal werd gelijk gevolgd door de 2-0. Niets aan de hand, koppies weer omhoog en weer door. De jongens vochten als leeuwen en zetten een stapje harder. Tijn werd prachtig aangespeeld en stoomde dwars door de verdediging van SDOB. Tijn schoot op doel maar op de paal, gelukkig was de concentratie groot waardoor Tijn alsnog de 2-1 binnen schoot. De jongens waren los, ze bikkelde voor elke meter wat zorgde voor mooie aanvallen en oogstrelend voetbal. Na een goede samenwerking op het middenveld kon Guus aanleggen voor de 2-2. Met een goed gevoel mochten we daarna richting de limonade. In de kleedkamer werden de puntjes op de i gezet. Ook werd er een belofte gedaan door coach Matz om alle tassen te dragen als er werd gewonnen. Dit was niet aan dovemans oren gezegd, want de jongens vlogen uit de startblokken. Er werd hard gewerkt en heel goed overgespeeld. Just had achterin zijn sterke directe tegenstander in zijn broekzak, Ties zorgde door goede coaching dat alles achterin als een huis stond, Stefan was het slot op de deur waardoor Tijn af en toe kon doorstomen naar voren. Jordy was de dirigent op het middenveld, Michiel grossierde in mooie pasjes, Zuhair was overal te vinden en Guus was zoals altijd gevaarlijk. Het leverde mooie kansen op, Michiel miste tot twee maal toe de bal op een haartje en ook Guus en Jordy waren dichtbij. Uiteindelijk was het Zuhair die in de kluts via het been van de tegenstander zorgde voor de 2-3. De meegereisde Langedijker fans waren uitzinnig en Matz voelde de bui al hangen. Matz weet ook dat wij met een ijzersterke verdediging spelen die niets meer zal doorlaten. In de laatste minuten van de wedstrijd waren we heer en meester, tot grote ergernis van de tegenpartij. Wat een prachtig voetbal, wat een samenspel, wat een karakter. De goed fluitende scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd, waardoor LSVV F1 weer gewonnen heeft van de (nieuwe) koploper. Door deze overwinning beleefde Matz een zware ochtend want het was nog een stukje lopen richting de auto’s.

 

Zondag, morgen, wacht ons nog een voetbaldag bij het toernooi van AFC’34, de voorbereiding was in ieder geval geweldig. Ga zo door jongens!

 

De Coaches