Wedstrijdverslag SVW’27 D3 – LSVV D2: onterechte puntendeling

Geplaatst op woensdag, 10 februari 2016 |

De aftrap was een beetje vroeg deze keer. 9 uur aftrap, gelukkig in Heerhugowaard dus niet te ver weg. Droog maar wel met een stevig bries. De griepgolf had helaas ook Jan en Max geveld. Dus deze wedstrijd slechts 1 wissel. Niet echt een straf, kan je ook niet koud worden langs de lijn!

De vorige wedstrijd, een paar maanden geleden, was in 3-3- geëindigd. Maar iedereen had daarna het gevoel gehad dat er meer in had gezeten. Dus waren we gebrand op een zege. De vorige twee wedstrijden hadden we beide met 6-1 gewonnen dus met de winning mood en zelfvertrouwen zat het wel goed.

De aftrap om 9 uur en een wat aftastend, niet echt spannend, begin. Iedereen leek nog een bezig de systemen aan het op te starten. Geen echte kansen de eerste 10 minuten en geen bovenliggende partij. Totdat er plotseling uit het niets een kans van SVW verzilverd werd. Jammer, 1-0 achter. Tijd om de ogen uit te wrijven en de mouwen op te stropen. En dat gebeurde ook, LSVV ging beter spelen en was een aantal keren zeer dreigend. Thijs en Jake “dartelde” over het middenveld en de verdediging, Jerry, Maurice, Sam en Luc, gingen eerder storen (prima, iedere keer net ff eerder dat stapje naar voren). Echter de afronding op doel was vaak recht op de keeper van SVW. 5 minuten voor de pauze werd de lange bal naar voren gespeeld. Tom was attent en sprintte alleen op de keeper van SVW af met de bal aan zijn voet en 2 verdedigers op 5 meter achter zich. Door de benen van de keeper!! GOAL!! 1-1. Rust.

Na de limonade gingen de mannen van LSVV er weer stevig tegen aan en de supporters langs de kant maakte zich op voor een spannende tweede helft. Maar wat een domper, al na 1 minuut stonden we weer achter. Gelukkig waren er nog 29 minuten om dit recht te zetten. Even dachten we snel op 2-2 gekomen te zijn. Maar deze prima goal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Even was er grote schrik op het veld en langs de lijn. Keeper Sem schopte de bal hard weg maar caramboleerde van dichtbij via de voet van Luc hard tegen zijn gezicht. Sem verliet even het veld voor de nodige verzorging. Gelukkig kon hij na 5 minuten weer het veld in. Na een ingooi was daar ineens een hoge voorzet voor het doel. Aiman was attent en kopte (!!) de bal over de uitkomende keeper het doel in: 2-2!! We voelde dat er  meer te halen was dan een gelijkspel. Naut gooide er nog eens extra de beuk erin en Leander en schoot een paar keer goed op doel. LSVV begon wat opportunistischer te spelen maar ook wat slordiger. Prachtige kapbewegingen werden afgewisseld door onbegrijpelijke foute passes. Langs de kant werd er al gemompeld over kleurenblindheid, zo vaak werd de bal naar een SVW speler gepasst. Maar ook SVW begon fouten te maken en leverde bal gelukkig net zo vaak bij LSSV in. Na 2×30 minuten (+ wat extra tijd) blies de scheidsrechter af.

Weer liepen we bij SVW van het veld af met het gevoel dat hier meer in had gezeten……..

Volgend weekend uit tegen Castricum D2. Dan graag weer met hetzelfde plezier en inzet, want daar ligt het zeker niet aan.