Wedstrijdverslag LSVV E3 – Koedijk E13

Geplaatst op maandag, 15 februari 2016 |

LSVV E3 heeft het de laatste tijd wat moeilijker. Goede wedstrijden tegen Kolping E2 en Foresters onder-10 resulteerden in een zwaar bevochten overwinning en een nederlaag. Beide waren goede wedstrijden. Nu volgde in een oefenwedstrijd Koedijk E13, de F1 van voor kerst, die het in de derde klasse bij de E’s goed doen! Spits Esper moesten we missen en Timo was net een beetje hersteld van een griepje.

De jongens begonnen goed. Lieten de bal rond gaan en Koedijk kwam er de eerste 5 a 10 minuten niet aan te pas. Dat resulteerde in een paar kansjes, onder andere een schot van Sylvan….
De eerste de beste uitbraak van Koedijk resulteerde na een goede dieptepass binnendoor over onze rechter kant echter meteen in een doelpunt. Morris blokkeerde nog, maar niet genoeg om de Koedijker spits helemaal tegen te houden. Koedijk had opeens zelfvertrouwen en ging beter spelen. LSVV werd passiever en bracht te weinig. De jongens leken wel last van de kou te hebben. Overal net een stapje te laat…. Een slap afstandsschot van koedijk, waar uw reporter geen aandacht aan besteedde, lag opeens achter een verbouwereerde Morris in het LSVV-er doel: 0-2. Kelvin kon in de diepte iets terug doen, maar dat mislukte. Bij Koedijk lukte echter alles! Een mooi afstandsschot met een kansloos graaiende Morris: 0-3. Handen in het haar! Wat gebeurde hier?
Nu ging LSVV wel weer een beetje combineren. Van Sylvan via Sem kwam de bal bij Enoch: 1-3. Een voorzet van Luuk werd door Kelvin binnen gewerkt: 2-3! Dat ging opeens snel en LSVV ging er weer voor, maar de gelijkmaker viel niet meer: het was rust.

De jongens werd op het hart gedrukt dat de tegenstander echt wel goed kon voetballen en dat onze jongens beter hun best moesten doen.

Meteen na rust mocht Sylvan in zijn eentje op het doel van de tegenstander af na een pass van Luuk.
Voor Koedijk bracht de paal echter redding en de rebound van Sylvan is nu nog in een baan om de aarde, geen 3-3. Aan de andere kant blunderde de verdediging en greep niet in. Toen de bal ook nog ongelukkig door Morris zijn handen glipte lag hij er alweer in: 2-4. Daarna werd het nog bijna 2-5 voordat LSVV weer wakker werd. Kelvin zorgde op links in tweeën voor de 3-4. Daarop drong LSVV nog wel aan maar de bal viel niet meer goed. Sem kopte net over, Kelvin miste het doel een paar keer op een haar na en Sylvan schoot ook net naast.

Een knappe overwinning voor Koedijk E13 was het resultaat: 3-4!
De jongens werden met de neus op de feiten gedrukt: als iedereen bij de les is en meedoet, kan LSVV E3 van veel tegenstanders winnen. Als we dat nalaten en het wel denken te kunnen redden met een stapje minder, dan kunnen we ook van veel tegenstanders zomaar verliezen. Gelukkig was het een oefenwedstrijd! We verwachten dat de jongens volgende week weer allemaal present zijn en allemaal hun best doen, dan zal het resultaat vast beter zijn!

De coaches.