Wedstrijdverslag LSVV E3 – Foresters E2

Geplaatst op maandag, 8 februari 2016 |

Na een goede beurt tegen Kolping Boys mocht E3 op 6 februari de handschoen opnemen tegen Foresters E2. We hadden 2de jaars verwacht, maar deze jongens waren we al tegen gekomen op het AZ toernooi. Toen werd LSVV in een wedstrijd van 20 minuten kansloos gelaten (1-3). Een goed combinerend team met stuk voor stuk sterke spelers…

LSVV begon fanatiek maar werd terug gedrongen door een goed combinerend Foresters. Door niet goed op te letten in de verdediging wist Foresters de spits vrij te spelen achter de verdediging. Morris kon ook geen redding meer te brengen… 0-1. Mmmm Dat zag er dreigend uit. Zeker toen ook de 0-2 vrij vlot viel, toen de rebound voor Heiloo was, na een goede redding van Morris. Foresters was wel het iets betere team, maar LSVV kwam steeds beter in de wedstrijd. Bij ons kwam het spel steeds beter uit de verf, waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. LSVV werd steeds dreigender. Uit de bijna perfecte aanval speelde Sylvan Esper aan, die Luuk in de diepte stuurde op links. Met zijn gouden linker gaf Luuk de bal strak hoog voor, waar Kelvin zijn wekelijks groeiende vorm gestalte gaf met een kogel van een kopbal: 1-2! Dat was echter van korte duur. Bij instappen van onze laatste man zag de spits zijn kans schoon om diep te sprinten en de bal te ontvangen uit het middenveld. Netjes omspeelde de spits Morris om de bal in het lege doel te spelen. Potverdorie, net even te lang nagenoten van de tegentreffer….

Daarmee was het rust. De jongens werden toegesproken dat ze goed speelden maar wel goed moesten blijven opletten, want bij de tegenstander werden de teugels geen moment gevierd. Na rust was het de eerste kleine 10 minuten LSVV dat de toon zette, maar niet wist te scoren. Daarna was het echter binnen een paar minuten Foresters dat 1-4 scoorde en klungelig balverlies afstrafte voor de 1-5. Dit was even niet de bedoeling! Enoch ging zich daarop meer met de aanval bemoeien en wist Esper aan te spelen. Die werd van de bal verdrongen, maar Enoch wist die weer te veroveren en in het doel te poeieren: 2-5. Enoch bleef zich in de periode daarna bemoeien met de aanval met mooie rushes naar voren. Daarbij wist die van links Esper te bereiken, die wist het gaatje voor het doel echter net niet te vinden. Voor ons doel werd Sem daarop onderuit geschoffeld. Geen overtreding, maar wel meteen een goal L 2-6.

LSVV liet de koppies niet zakken en Kelvin wist Esper vanaf rechts in de diepte te sturen. Nu hield Esper 3 verdedigers bezig, die hem het leer niet konden ontfutselen. Daarop gaf hij de bal aan de van links inkomende Timo: met een strak schot in de lange hoek werd de eindstand op 3-6 bepaald.

Met een goede verdediging, een prima keeper en een regelmatig dreigende voorhoede kon LSVV Foresters nu beter bijhouden dan op het AZ toernooi. Ondanks een paar klungelige tegengoals (het hadden er echter meer kunnen zijn!) en een aantal gemiste kansen (Kelvin ook nog tegen de lat met links) was het een terechte uitslag omdat zowel Foresters als LSVV kansen liet liggen (goede keepers!). LSVV liet wel zien wat dichter naar Foresters toe te zijn gekropen qua veldspel. Combinerend en qua kansen was Foresters beter, maar LSVV liet regelmatig zien mee te kunnen met Foresters, zeker op de momenten dat iedereen bij de les was en vol gas gaf! Regelmatig werd weer van achteruit gecombineerd naar voren. We hebben weer goede dingen en een leuke wedstrijd gezien!

Zowel Foresters E2 als LSVV E3 zal de eerste klasse gaan verlaten om eind februari in de onder 10 competitie verder gaan voetballen. Volgende week treft LSVV E3 koedijk E13 in een oefenwedstrijd (ongeslagen tot nog toe in de derde klasse) en 20 februari nogmaals koedijk, maar dan de E4 voor de beker.

Goed gespeeld jongens!

De coaches.