LSVV zit koplopers Assendelft en Velsen op de hielen na zorgeloze overwinning op ZAP. Dichter bij grote droom.

Geplaatst op maandag, 15 februari 2016 |
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Bron: Valentijn Jansen, Alkmaarsche Courant

Tweede klasse A. Mocht men aan de Sportlaan een ijskoud pilsje hebben gedronken op de overwinning van LSVV, dan zal die extra lekker gesmaakt hebben. Op sportpark Voorwaarts werd een zorgeloze 3-0 zege op ZAP geboekt, maar daar kwam ook nog eens het goede nieuws bij dat concurrent Velsen had verloren van Uitgeest. Perfecte omstandigheden voor een team dat op jacht is naar de titel, aangezien het verschil met koplopers Velsen en Assendelft nu slechts één punt is.

,,Ik vind dat we vandaag met een gezonde agressie hebben gespeeld”, zei LSVV-trainer Sem Wokke, die zijn team een compliment maakte voor het goede spel. Kort na het laatste fluitsignaal was de vreugde groots, maar werd ook meteen een bepalend verschil aangekaart. ,,Het werd een slag op het middenveld, en die hebben wij gewonnen. Ook wel typerend is dat zij in de tweede helft hun twee middenvelders eruit halen, dat zegt wel wat.”

Uiteraard was de opluchting ook groot toen er weer eens muziek uit de speakers galmde en het scorebord rinkelde. De vorige twee duels eindigden namelijk in 0-0 en dan zorgt een treffer toch voor vertrouwen. Aanvoerder Rob ter Burg sloot het tijdperk zonder goals op fenomenale wijze af. Na een korte aanloop schoot de 35-jarige verdediger het leer kundig in de kruising. Juichend liep hij weg, besprongen door zijn teammaten. Een schitterende goal, die het koukleumende publiek nodig had. Ter Burg viel half december uit en zat lang in de lappenmand. In zijn eerste minuten in 2016 was hij dus direct van waarde. ,,Dat was een prachtige goal. En daarnaast helpt hij het team ook. Zo zorgt hij toch voor meer opbouwende rust. En qua coaching en ervaring laat hij anderen ook beter spelen.”

Nog voor rust deelde de thuisploeg de genadeklap uit. Danny Konijn was er als de kippen bij toen de kopbal van Ter Burg terugkwam van de lat. De aanvaller joeg de bal tegen de touwen en zette zijn ploeg op het juiste spoor.

Tegenstander ZAP werd nauwelijks gevaarlijk en heeft slechts één goede kans gecreëerd. Robin Schouwvlieger passeerde eenvoudig de Langedijker defensie maar vond Dave Stet op zijn pad, die nu voor de derde keer op rij een clean sheet achter zijn naam zette.

Na rust startte LSVV sterk en vernietigde al snel de mogelijke dromen van ZAP. Na vijftig minuten spelen krulde Kevin van Cleef de bal fraai voor na een kort genomen corner. Danny Konijn verlengde het leer vervolgens met veel gevoel over de Breezander doelman. De wedstrijd was gespeeld. En daarmee won Wokke alweer van zijn oude liefde ZAP, waar hij drie jaar aan het roer stond. Het bevalt hem dus wel om tegen zijn oude club te spelen. ,,Vorig jaar pakten we zes punten tegen hen en dit jaar ook. Een oud-grensrechter van hen vertelde me dat als zij dit jaar weer twee keer zouden verliezen van ons, dat er een aanvraag tot competitie 2B naar de KNVB wordt verstuurd”, lachte Wokke.

Al met al heeft LSVV vertrouwen getankt en dat gevoel mag men niet laten glippen. Komende zondag wacht namelijk de clash tegen koploper Assendelft.