LSVV VR 1 – DTS 1

Geplaatst op woensdag, 24 februari 2016 |

De dames mochten eindelijk weer “de wei in”. Waar op het laatste moment de wedstrijd bij en tegen Texel ’94 werd afgelast kon de wedstrijd tegen DTS ondanks het gure weer gewoon door gaan. Het ziekenboogspook had in de winterstop hard toegeslagen waardoor we met een flink uitgedunde selectie begonnen aan de wedstrijd. Op het laatste moment konden we Noelle van de B1 nog toevoegen aan de selectie wat onze totale wissels op welgeteld 1 bracht.

Zoals gezegd het was guur weer, heel guur, dit weerhield de dames er niet van DTS flink tegenstand te bieden. Er stond natuurlijk naast de 3 punten ook de eer van Langedijk op het spel. Helaas konden we de aanhoudende stroom van aanvallen op ons doel niet tegenhouden, zelfs onze topkeepster Joyce moest haar meerdere erkennen en een droge schuiver maakte dan ook een einde aan de 0-0 stand. Niet veel later werd deze gevolgd door nog een treffer en zelfs voor de rust stond de derde al op de borden.

Toen de scheidsrechter floot voor de rust was ik ondanks de ruststand van 3-0 niet geheel ontevreden, immers we konden de warmte van de kleedkamer opzoeken. Daar aangekomen konden we eigenlijk maar een ding concluderen: het spel was zeker niet slecht alleen doordat een paar onnodige fouten ongenadig werden afgestraft stonden we nu op achterstand. Iets meer scherpte en iets meer agressie zou een wereld van verschillen betekenen.  Daarom zouden we ook niet veel veranderen aan het strijdplan voor de tweede helft. Daphne zou alleen met Leonie van positie wisselen zodat de dribbels van deze back nog meer tot zijn recht zouden komen.

Terug de kou weer in waar met de steun van de geblesseerde dames de tweede helft  kon  beginnen. Inmiddels was onze wissel, Noelle, ook aangekomen. Een snelle spurt naar de kleedkamer en mevrouw kon binnen no-time plaatsmaken op de bank.  Mocht er nu een dame niet meer verder kunnen hadden we in ieder geval haar nog achter de hand.

Met nog iets meer dan een half uur te spelen leek het me ook wel een goed idee Noelle haar eerste minuten te geven in het eerst van LSVV. Leonie zag er niet echt appeltjes fris uit dus die kon wel even wat rust gebruiken. Haar directe tegenstander liet haar flink lopen vandaag en dat had duidelijk haar tol geëist. Maar toen ik de scheidsrechter op de hoogte wou brengen van de aanstaande wissel zag ik Lisette hinkelend rondlopen, sorry Leonie je mag nog even! Lisette mocht dus plaatsmaken voor Noelle.  Strompelend liep ze naar de kant: “ niks aan hand hoor!”, tuurlijk Lisette.

Kon LSVV dan nog wat terug doen? Jazeker en wel in de persoon van, hoe kan het ook anders, Whitney. Een diepe bal waar de kleine wel in geloofde werd met een simpele kapbeweging naar haar goede been gehaald, een DTS verdediger werd het bos ingestuurd en uit een onmogelijke hoek werd het leer tegen de touwen gewerkt. 3-1!! En nadat de klok tergend langzaam naar de 90 minuten kroop werd dat ook de eindstand.

Helaas nog geen punten dit jaar voor de dames maar met zoveel geblesseerde kan je dat ook niet verwachten. Een paar lichtpuntjes zijn er al wel te melden van uit de ziekenboeg. Maaike, Lara en Amy zijn weer op te weg terug en de blessure van Lisette leek mee te vallen. Volgende week staat Kleine Sluis op het programma en volgens de stand zouden we die moeten kunnen hebben. Sterker nog die moeten we gewoon winnen. We zullen anders op de voorlaatste plaats komen te staan met alleen nog WMC. Een team dat meer doelpunten tegenkrijgt als Messi in zijn hele leven voor Barcelona heeft gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Remco