LSVV F5 wint challenge in Koedijk door magistrale corner

Geplaatst op zondag, 21 februari 2016 |

Vandaag moest F5 tegen het zware Koedijk. Uit. Koedijk had nog niet verloren tot op heden en voor de winterstop maar 1 keer. Zij waren dus op zoek naar een waardige challengetegenstander.  Dan kom je toch snel uit bij de F5.

Er moest al vroeg worden aangetreden dus werden we om 8.00 uur al verwacht bij de sporthal. F5 had een gastspeler uit de F3 meegekregen aangezien die vrij waren. In de kleedkamer was iedereen goed gemutst en er werd vrij soepel een keeper aangesteld waar iedereen snel vrede mee had. Voor de wedstrijd bleek F5 toch al vrij volwassen te zijn, er werd op corners geoefend. Niet blind voor geven maar terugleggen op de zestien en rammen op dat hok. Wedstrijd begint.

Publiek zat lekker in de dugout uit de wind te genieten van het veldspel van F5. Die was namelijk gewoon goed maar Koedijk liet zien waarom ze bijna alles gewonnen hadden en beet flink van zich af. Een interessant steekspel volgde wat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Er werden kansen gecreëerd door beide teams maar ook net zo makkelijk weer onschadelijk gemaakt door de hechte defensies. Een 0-0 ruststand was een logisch gevolg. Wat er in de kleedkamer is gebeurt weet niemand maar F5 kwam als jonge honden weer het veld op met 1 brok energie. Andere keeper en vol vertrouwen in een goede afloop. Vol druk werd er gezet en al vrij snel viel de 1-0 tegen de touwen. Koedijk liet het er niet bij zitten en ging vol in de aanval. Met kunst en vliegwerk en goed keeperswerk werd de 1-0 verdedigd . Eigenlijk vanuit het niets viel de keurige 2-0 en toen waren ze helemaal los. De 3-0 volgde als snel, een goed schot binnenkant paal. Ondertussen hadden we een corner of 10 gehad maar Koedijk verdedigde die elke keer goed maar je zag de jongens van F 5 kijken naar elkaar. Het moest een keer gebeuren.  2 minuten nog te gaan. Corner. Koedijk gaat terug naar het doelgebied en spelers van F5 maken oorlog voor de keeper. Je zag een glimlach verschijnen, dit was het moment !! Bal werd teruggelegd en onze bikkel achterin Rinus neemt de bal aan en ploft hem daarna zo in de bovenhoek. Prachtig. 0-4 tegen Koedijk. Scheids floot ook gelijk af na zo’n prachtig slot.

 

Groeten,  zomaar een toeschouwer.