LSVV F3 pakt koppositie en is kampioenskandidaat nummer 1 !!

Geplaatst op maandag, 8 februari 2016 |

Zaterdag 6 februari hadden we een bekende 6 punten wedstrijd, alles of niets dus. Uit tegen Foresters, medekoploper en gebrand op winst. Ze hadden ons al vroeg ingepland in de veronderstelling dat we nog niet wakker waren.

Iets voor 8.30 bereiken we de hol van leeuw waar het al een drukte van belang was. Je verwacht een redelijk uitgestorven complex maar het tegendeel was waar. Overal zag je teams oefenen, trainen en wedstrijden spelen met maar 1 doel: beter worden en kampioen worden in hun klasse. Zelfs in de sporthal die ook op het complex staat waren jonkies al het trainen op balvaardigheid. Complimenten voor Foresters die dus duidelijk een bloeiende jeugdafdeling hebben.

Wij gingen eerst maar eens rustig omkleden. We waren hier en daar wat grieperig, kleine pijntjes maar niemand wilde deze wedstrijd missen. Foresters had ons slim op het achterste veld ingeplant op een kwartier lopen van de kleedkamers. Ze weten dat wij graag op het hoofdveld spelen met volle tribunes die ons weer opzweept naar prachtig voetbal. Ze hadden op het laatste moment nog een trucje in petto, we moesten op een ander veld spelen met kleinere doelen. Ga je in protest? Loop je weg ? Of gewoon er voor gaan ? We kozen voor het laatste.

Foresters zette vol druk en wij moesten eerst nog wennen aan het veld, wat echt een knollenveld was. De balcirculatie was er nog even niet. Foresters kwam dan ook op een 1-0 voorsprong , wel met een mooi doelpunt overigens. Dan is het even de vraag wat dit doet met de koppies , gaan ze hangen of worden de ruggen gerecht. Wedstrijd gaat verder in een prachtige ambiance. Ondanks dat we op een bijveld speelden was het publiek in grote getallen opgekomen bij deze echte topper in de champions league van de F-pupillen.  Je merkte dat de sympathie van het publiek ook wel langzaam richting ons ging want tsjonge jonge wat gingen we ballen zeg. Prachtige aanvallen vele kansen maar het vizier stond nog niet op scherp. Zij counteren en gelukkig was onze zwarte panter een keer met zijn tenen er nog bij om die bal eruit het doel te ronselen. Een levendige wedstrijd met fanatieke ouders, brullende coaches en een goed leidende scheidsrechter, alles wat een voetbalwedstrijd zo mooi maakt. We wisten toch de 1-1 te maken middels een schot in de verre hoek om vervolgens op een mooi moment de 1-2 te maken middels onze Inzaghi die elke afvallende bal aanvalt en regelmatig zo zijn doelpuntjes meepikt. Wat dat betreft is F3 een team die alles heeft; uitmuntende keeper, keiharde verdedigers, hard werkende middenvelders met een mooie pass en goede spitsen. En een aantal linkspoten erbij voor het gogme.  Zo, nu maar eens rusten. Wel een eind lopen maar met een 2-1 voorsprong niet erg. In de rust waren we euforisch en onder het genot van een ranja gingen we de punten op de i zetten. We hadden afgesproken om vol door te gaan en de voorsprong te gaan uitbouwen en dus niet inzakken om die 2-1 te verdedigen. Druk naar voren is natuurlijk een risico maar met een goede veldbezetting en intelligente spelers niet onverantwoordelijk. En wij houden niet van dat laffe voetbal, het publiek moet tenslotte genieten. We liepen uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong, zo dachten we, maar Foresters rechte de rug en ging ook nog 1 keer vol aan en zij scoorden de 4-2. Het veld werd alleen maar zwaarder en zwaarder en de krachten vloeiden langzaam weg bij onze (hier en daar wat grieperige) kanjers. Gelukkig wisten we met een laatste krachtsinspanning de 5-2 te maken en de wedstrijd was nu echt gelopen. 3 gespeeld en 9 punten , prachtig en we zijn nu trotste koploper. We mogen nu met de borst vooruit door het dorp maaaaaaar niet naast onze schoenen lopen, want we krijgen nog vele zware wedstrijden . Dus voor nu genieten en aankomende week weer terug naar de basis van alles: lekker trainen met een grote glimlach.

Groeten Dennis