LSVV F1 pakt de volle buit tegen de koploper van de eerste klasse 5

Geplaatst op zondag, 14 februari 2016 |

Vandaag mocht de F1 aantreden tegen Foresters uit Heiloo. Wie alleen naar de stand kijkt zou denken dat het een lastige wedstrijd wordt voor de F1. Maar wat de stand niet laat zien is dat de jongens hard en goed trainen en elke week beter en beter worden. De coaches en spelers waren dus vol vertrouwen.

Om kwart voor negen begonnen de mannen op een berijpt veld met een compleet coach team langs de zijlijn. We begonnen zoals afgesproken fel aan de wedstrijd en waren de bovenliggende partij. Dit leidde tot een aantal prachtige kansen, maar steeds was er een speler van de tegenpartij of stuk aluminium die de goals voorkwamen. Maar jongens wat speelden jullie goed, fanatiek en vol met strijd en passie. De tegenpartij was af en toe gevaarlijk, maar onze verdediging en keeper stonden goed opgesteld. De eerste helft bleef spannend waarbij de F1 net het betere van het spel had, maar de bal ging er niet in waardoor de we met de brilstand de warme kleedkamer mochten opzoeken.

In de rust waren er maar drie woorden nodig, GA ZO DOOR. De limonade smaakte goed, en puntjes werden op de i gezet. De jongens begonnen weer fel en fanatiek aan de tweede helft. Met hard werken veroverde Michiel de bal op het middenveld, hij stormde naar voren en hield het overzicht. Met een prachtige voorzet bediende hij Guus. Onze goaltjesdief weet wel raad met zo’n kans en schoot de 1-0 in de touwen.  Dit tot grote blijdschap en opluchting van het coachende trio langs de zijlijn en het publiek. De jongens bleven na deze goal vol doorgaan, zo ook Just die de bal met een groot gevoel voor precisie de diepte in speelde. Daar stond Guus vrij met veel ruimte om zich heen, één tegen één tegen keeper wist hij andermaal de touwen te vinden, de 2-0 stond op het scorebord. De tegenstander werd hierna beter en scoorde na een mooie aanval de 2-1 en werd het weer spannend. Maar de F1 is uit het juiste hout gesneden. Ties wist knap zijn doel klein te houden en de bal net naast te duwen en dit zorgde voor de ommekeer op het veld. Achterin stond ons verdedigde trio zijn mannetje. Tijn was de rust zelve en hield goed overzicht. Stefan was goed fel en werkte menig bal goed weg. Just wist met zijn fanatisme de bal vaak te veroveren en was ook in de aanval te vinden. Op het middenveld verdeelde Jordy het spel, als een echte mid mid. En ook voorin deden de mannen er nog een stapje extra. Michiel was erg sterk aan de bal, Zuhair was werkelijk overal te vinden, Guus bleef op zijn derde doelpunt loeren en ook Idriss liet de kruimels niet van zijn brood eten. Door zich sterk op te stellen en de bal goed af te pakken veroverde hij de bal. Zuhair liep ondertussen goed vrij en ontving de bal na een mooie diepte pass van Idriss. Ook Zuhair weet zich wel raad met dit soort kansen waardoor de 3-1 op het scorebord kwam te staan. Hierna floot de uitstekend fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een groot gejuich ging over het veld, eindelijk loon na werken wat een topprestatie! Het is zo mooi te zien dat jullie elke weer beter willen worden. Dat was ook te zien met de penalty’s, bewust werd er geoefend met het zwakke been en werd er goed naar de hoekjes gezocht. Ook de penalty’s werden met 5-3 gewonnen, waarna de verdiende warme douche kon worden opgezocht.

 

De komende twee weken is er geen competitie voor de F1 maar zullen we gaan oefenen te beginnen tegen de mannen van Vrone.

 

De trotse Coaches