LSVV 1 VERSLAAT ZAP 1 OPNIEUW !

Geplaatst op maandag, 15 februari 2016 |

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nadat eerder in het uitduel in Breezand op 27 september een 1-2 overwinning werd geboekt dit seizoen, was het ook afgelopen zondagmiddag raak voor LSVV 1. Op Voorwaarts kende LSVV 1 dit keer ook geen medelijden met het kwakkelende ZAP en won , volkomen verdiend , met 3-0.

Met aanvoerder Rob ter Burg na blessureleed terug in de basis , trok LSVV , na een aftastend begin , al snel het initiatief naar zich toe . Een aantal mooie aanvallen werden opgezet maar vooralsnog wist ZAP-doelman Devlin van den Bosch zijn doel schoon te houden. Het was de teruggekeerde Rob ter Burg zelf die na een half uur de score voor zijn ploeg opende. En hoe !! Met een fantastische vrije trap van een meter of 25, liet hij de hard ingeschoten bal perfect in de kruising belanden. Een beauty van een goal!

LSVV bleef druk houden en won zowel in de achterhoede als op het middenveld bijna al zijn duels. Een tweede goal kon niet uitblijven en na een aantal gevaarlijk genomen cornerballen van Boy Kansen en Kevin van Cleef was het laatst genoemde die de bal uit een nieuwe cornerbal bij de 2e paal perfect op het hoofd van Rob ter Burg liet landen, die zijn terug gekopte bal op de juiste waarde zag worden geschat door Danny Konijn. 2-0 voor LSVV en dat betekende tevens de ruststand.

Ook in de 2e helft kon ZAP geen potten breken. LSVV bleef de toon aangeven. Opnieuw stond Kevin van Cleef aan de basis van een goal van zijn ploeg. Met uiterste precisie werd in de 49e minuut zijn cornerbal op het hoofd van Danny Konijn gedeponeerd die deze al schampend over doelman van den Bosch deponeerde. 3-0 De strijd was definitief gespeeld. Met een foutloos spelende achterhoede waarin de jonge Rik Molenaar later tot “ man of the match” werd uitgeroepen en met de altijd attente en zekere doelman Dave Stet , werd geen enkele kans aan de ploeg van trainer Blank weggegeven. Het LSVV-middenveld met een steeds sterkere en betere Boy Kansen , de onvermoeibare Gert Jan Molenaar en de gedreven spelende Jacco Paauw overtroffen allen hun directe tegenstanders en wisten ook hun hard werkende en ook scorende voorwaartsen vaak in stelling te brengen. Positief was ook de invalbeurt van de langdurig geblesseerde Jacco Marcus die bijna nog zijn rentree met een treffer wist op te sieren. Nu bleef het bij die 3-0 stand…

De vreugde over de overwinning op ZAP werd nog vergroot na het horen van de nederlaag van koploper Velsen tegen FC Uitgeest waardoor komende zondag opnieuw een TOPduel voor LSVV 1 op het programma staat als in en tegen de nieuwe koploper Assendelft 1 wordt aangetreden. De ploeg van trainer Guillaume Groot is zondag bij een overwinning zeker van het behalen van de 2e periodetitel en dat willen wij graag voorkomen…In de aanloop naar deze belangrijke wedstrijd zal vanaf morgen dagelijks nieuws te melden zijn op de LSVV-site….

Sem