F3 laat Jong Holland uiteindelijk de hielen zien

Geplaatst op maandag, 1 februari 2016 |

Nadat we vorige week zaterdag glorieus met goed voetbal wonnen van AFC 34 gingen we maandag met een goed gevoel aan de training beginnen. Dan zou je denken lekker voortborduren op zaterdag , veel lachen en lekker dat balletje laten gaan.  Helaas kwamen we bedrogen uit want niemand had zin en er was veel irritatie over en weer. Verloren training dus. Woensdag door het weer wederom geen training. Zaterdag een topper tegen Jong Holland, je hou je hart dan vast of het gaat lukken.  Nu kunnen wij tijdens een wedstrijd pieken maar vaak wel na een week lekker ballen.  Het regende ook bij tijd en wijlen. U voelt hem waarschijnlijk al een beetje komen, de eerste helft was niet best helaas. Het liep niet. Geen leuke passes, geen mooi acties en  allemaal wat slappig. We kwamen wel op 1-0 voorsprong maar hoe typerend, de 1-1 was een eigen doelpunt en zo gingen we de rust in. Waar vorige week de complimenten in overvloed waren was er nu een strenge toon in de kleedkamer. Het blijft wel altijd lastig om daar goed mee om te gaan want we praten over een F3 team en jochies van rond de 7. Maar als je het gevoel heb dat je een talentvol team onder je hoede hebt en het lukt niet dan is het best frustrerend. Maar goed, dat gevoel zullen oude coaches ook wel gehad hebben met ondergetekende. We waren dan ook benieuwd naar de  2 e helft .

De machine begon enigszins op toeren te raken en de koude diesel werd langzaam heet. We liepen snel weg en lieten Jong Holland zien dat we toch wel lekker kunnen voetballen. Uiteindelijk een relatief makkelijke 5-1 overwinning.  Dan kan je toch tevreden zijn en met opgeheven hoofd naar de kleedkamer. Jong Holland droop al tijdens de strafschoppen af. Volgende week uit naar Foresters, die ook nog alles hebben gewonnen en gebrand zijn om na de verloren challenge revanche te nemen. Ze hebben ook door geselecteerd en zij hebben een fanatiek publiek die voor een vijandige kuipachtige sfeer kunnen zorgen. Voor ons zaak dus om ons goed voor te bereiden, te beginnen bij de basis: lekker trainen.

 

Gr. Dennis