Eersteklasser LSVV E1 naar 1/4 finale DEEN cup!

Geplaatst op dinsdag, 16 februari 2016 |

IMG_2524 (1)

De achtste finale van de Deen Cup in het FC Volendam stadion tegen de hoofdklasser Zeevogels E1. Helaas kon Luc niet meedoen en nam Jent de taak van keeper op zich. De penalty serie werd net als vorige keer gewonnen door een sterke redding van Jent en strak genomen penalty’s van Dennis, Daniël, Jay en Enoch. Zou de wedstrijd eindigen in een gelijkspel betekende dit dat LSVV E1 op basis van de penalty uitslag toch door zou gaan.

Met Erol, Kevin en Enoch achterin, Daniël, Jay en Dennis voorin en Nick en Job als gretige wissels werd gestart tegen het sterke Zeevogels. LSVV ging heerlijk van start, want na 2 minuten schoot Dennis zodanig op goal dat de keeper van Zeevogels er geen raad mee wist (1-0). Twee minuten later was het Jay die het net wist te vinden (2-0) en Daniël volgde een minuut later met zijn treffer (3-0). Onverwachts een snelle grote voorsprong waarna Zeevogels zich herpakte. Met fraaie passes over onze laatste linie werden de spitsen gevaarlijk en de tegentreffer was gezien het spel terecht (3-1). De 3-2 viel na een wel heel makkelijk door de scheidsrechter gegeven penalty, want Erol verdedigde stevig maar correct. Bekomen van de schrik begon LSVV E1 meer het eigen spelletje te spelen en werd steeds dreigender voor het doel van Zeevogels. Kevin drukte het overwicht van LSVV uit in twee heerlijke doelpunten (4-2 en 5-2). Met nog vijf minuten te gaan gingen alle remmen los en kreeg LSVV steeds meer doelkansen. Hierdoor gingen sommigen teveel voor eigen succes, waardoor er vaak onnodig balverlies werd geleden. Dennis, Nick, Erol en Enoch moesten alle zeilen bijzetten om achterin de, nog steeds erg gevaarlijke, Zeevogels voorhoede onschadelijk te maken. Gelukkig wisten Jay (6-2) en Daniël (7-2) het net nog te vinden en kon de wedstrijd van 30 minuten rustig uitgespeeld worden. De fantastische overwinning werd natuurlijk uitbundig gevierd met het meegereisde publiek. Na afloop kwam de scout van FC Volendam in de kleedkamer om een Daniël uit te nodigen voor een oefentraining bij FC Volendam. Hij had naar onze mening alle LSVV-ers wel een uitnodiging mogen geven! De kwartfinale wedstrijd zal zijn tegen Purmersteijn E1. Een tegenstander die alles wint in de hoofdklasse en het behalen van de halve finale zal zeer lastig worden. Maar niets is onmogelijk, dus op 14 maart gaan wij er voor, wederom in het stadion aan de Dijk.

Groet,

Vincent.