Wedstrijdverslag LSVV F4 – De Blokkers F5

Geplaatst op zondag, 24 januari 2016 |

Omdat vaste speler Mike iets anders ging doen dan voetballen hadden wij er een nieuwe speler bijgekregen namelijk Maurits. Hij had behalve met vriendjes op straat en op school nog nooit gevoetbalt. Was dus erg spannend voor hem.

We begonnen ondanks de goede warming-up niet heel scherp aan de wedstrijd. We speelden wel goed over en er werd ook redelijk verdedigd maar De Blokkers waren wat feller in de duels. De 0-1 liet daardoor ook niet lang op zich wachten. Je kon zien dat onze jongens gegroeid zijn dit jaar want we lieten niet het koppie hangen en bleven best aardig door voetballen. Toch was er een moment van onoplettendheid en grepen we niet in toe zij aanvielen. Hun spits kon zo doorlopen, gaf de bal af en boem.. 0-2.
Vlak na de aftrap kreeg Maurits de bal en gaf deze door een goede pass aan Sem. Die op zijn beurt Gijs weer aanspeelde die helemaal vrij stond. Gijs controleerde de bal en plaatste deze in de hoek   1-2.
En dat was ook meteen de ruststand.

Tijdens de limo een aantal dingen door gesproken en ook laten zien op papier hoe we moesten gaan spelen. Ook had ik wat aanpassingen gedaan qua opstelling. Iedereen begreep wat ik bedoelde en wisten ook dat we deze wedstrijd echt wel konden winnen.

De 2e helft was het tegenovergestelde van hoe de 1e helft begon. We lieten de tegenstander niet in hun spel komen en zaten er goed bovenop. Na een paar goede verdedigende akties kwam de bal via Sem bij Gijs terecht. Hij had veel ruimte richting het doel. En wat bij sommige wedstrijden net niet goed ging. (De bal te ver voor je uit spelen.) Ging nu wel goed. En hij schoot de bal mooi binnen. Het stond weer gelijk. En verdiend ook. We gingen nu alles of niets spelen. Spits Sem helemaal voorin en ook achterin stond goed spelende Vince alleen. Met wat extra spelers op het middenveld hadden we de overhand. Stijn, Marin, Jan en Maurits speelden erg goed. Ook Jolle met zijn befaamde schijnbewegingen dolde de tegenstander erg makkelijk.
De bal kwam via het middenveld bij Sem, dribbelde richting doel en schoot deze mooi binnen. 3-2. Nu was het nog een paar minuten spelen. We gingen weer in de verdedigende formatie voetballen om deze stand vol te houden. En dat lukte. 1e wedstrijd gewonnen. Toppers!!!! Ook de penalty’s hebben we gewonnen.

Volgende week uit tegen De Blokkers F7.

We gaan er weer voor.

Mike ( zeer trotse coach )