Wedstrijdverslag LSVV E3 – Kolping Boys Onder-10

Geplaatst op vrijdag, 22 januari 2016 |

De begeleiding van LSVV had voor de E3 een mooie oefenwedstrijd geregeld! Nadat Kolping Boys E4 (equivalent van LSVV E3) met 3-6 kansloos gelaten was, mocht nu de onder-10 van Kolping aantreden tegen onze E3.
Na wat logistieke problemen

1.       waar was toch die wastas gebleven????

2.       waar blijft toch die scheidsrechter???? (goed gefloten, Lodewijk!)

waren alle jongens klaar voor de strijd.
Met een strakke verdediging (Enoch, Timo, Sem, Jayden) en een venijnige aanval (Luuk, Esper, Kelvin en Sylvan) werd Kolping tegenstand geboden.
Het doel van Kolping werd onder vuur genomen door Esper en Luuk, met hulp van Enoch. Maar Kolping Boys was op het veld wel de bovenliggende partij. Die lieten dan ook een paar aanvallen zien waarbij de paal van LSVV werd geraakt naast de half zieke, maar super keepende, Morris.
Die hield LSVV op de been met een aantal goede reddingen! Maar toch wist Kolping de 0-1 aan te tekenen, en nadat de linker flank van LSVV iets te veel aanvallende intenties ten toon spreidde kon de erg goede nummer 10 van Kolping met een solo ook de 0-2 aantekenen.
LSVV toonde toch ook zijn kwaliteit. Eerst kopte Sem uit een corner net naast. Kort daarop kwam Sylvan uit een ingooi op de linker flank in balbezit, die met een net passje het rechter been van Esper wist te vinden, waarop Essie het net wist te laten bollen met een strakke knal.

Daarmee was het rust met 1-2…. De jongens werden nog even gewezen op de gevaren van de tegenstander, maar in de tweede helft wist Kolping met mooie aanvallen en goede combinaties uit te lopen naar 1-4. De tegenstander liet zien netjes van achteruit op te bouwen en van daaruit goed de aanvallers te vinden. Toch wist LSVV nog aan te sluiten naar 2-4 via Luuk op Esper (mooi!). Vervolgens was het weer Kolping die de 2-5 liet aantekenen, na diverse malen paal en lat te hebben geraakt. Ook Morris liet zien een erg goede keeper te zijn. Toen de verdediging van LSVV de kluts een beetje kwijt was en de aanvallers van Kolping vrij liet staan, hield Morris de schade beperkt met mooie en goede reddingen. Wat ook niet meewerkte was dat de keeper van de tegenstander als ‘laatste man’ erg goed als veldspeler meespeelde waardoor LSVV de diepte in het spel niet kon uitbuiten… Bij een uitbraak van LSVV werd Timo van achter neergehaald, waardoor we even zonder turbo Timo moesten… Daarop viel dan ook nog de 2-6. Uit een mooie aanval had Enoch nog de 3-6 op zijn schoen. Uit een mooie dieptepass passeerde hij de keeper, maar voor een vrij doel miste hij jammerlijk (zeldzaam)! Ook Timo kreeg in de diepte toch nog een kans maar kon ook het doel niet meer vinden.
Daarop was het einde van de wedstrijd bereikt met een verdiende overwinning voor Kolping Onder-10. Met een goede eerste helft en een minder goede tweede helft werd E3 duidelijk gemaakt dat er voor de tweede competitiehelft nog wel wat werk aan de winkel is. Zowel voor de spelers als voor de tactische inbreng van de coaches!
Wel hebben alle jongens van de E3 weer super hun best gedaan en zijn we trots op ons team.

De coaches.