Wedstrijdverslag Kolping Boys E2 – LSVV E3

Geplaatst op zondag, 31 januari 2016 |

Na de teleurstelling vorige week met een matige 1ste helft en een goede 2de helft tegen SVW E1 waren we benieuwd of de jongens de goede lijn van de 2de helft door zouden kunnen trekken tegen Kolping Boys E2.

We zouden starten in een 3-1-2 formatie omdat we tegen de betere/beste 2de jaars E’s moesten spelen. Daarbij hadden we van de vorige tegenstander en van Vincent van de E1 gehoord dat er nogal fysiek wordt gespeeld in Oudorp. De jongens waren erop voorbereid en deze week begonnen alle jongens scherp aan de wedstrijd. De E2 van Kolping had handen, voeten en natrappen nodig om op de been te blijven. Diverse jongens van LSVV werden van achter neergehaald. De coach werd er opgewonden van omdat de leiding kennelijk niets fouts zag in de overtredingen. De E3 liet zich niet intimideren en gingen vol de strijd aan. Na een combinatie over links met Sem als eindpunt kwam de bal voor het doel van Kolping. Daar stond Enoch om de bal in het doel van Kolping te knallen: 0-1. Dat gaf de burger moed, helemaal omdat vandaag de verdediging met Jayden, Enoch, Sem en Timo goed overeind bleef! Met hulp van Sylvan tegen inschuivende verdedigers voor de verdediging wist LSVV afwisselend met lange ballen en vloeiende combinaties de voorhoede te bereiken. Toch werd het 1-1 toen een onoplettendheid in de verdediging van LSVV werd afgestraft. Met een mooi doelpunt kwam Kolping langszij. De jongens van LSVV moesten wel scherp blijven om de vliegende tackles van Kolping te ontwijken maar zowel voetballend als fysiek bleven de jongens goed op de been. Na weer een aanval over links met Luuk en een inschuivende Sem, die nog half werd weg gewerkt, wist Sem de 1-2 binnen te schieten. Daarmee was het rust. De gemoederen konden nog wat tot bedaren komen en de wonden gelikt.

De 2de helft begon met een goede dieptepass van Sylvan op Esper, die deze op waarde schatte door de laatste man van Kolping weg te zetten en goed af te ronden… We hadden marge! Die slonk echter alweer snel toen Kolping een mooie voorzet het doel in wist te werken.
De marge werd echter gerepareerd toen Luuk op links, ondanks een lompe charge van een Kolping speler, Kelvin in de diepte wist te sturen. Kelvin trok naar binnen en wist keurig af te ronden: Luuk eraf met een vertrokken gezicht, maar ook 2-4! Desalniettemin floot de scheidsrechter een goede tweede helft en had de wedstrijd beter tot goed onder controle, waarbij gemene overtredingen van Kolping nu wel werden bestraft.
Eigenlijk had Kolping niet heel veel meer te vertellen, maar werd door de scheidsrechter weer in het zadel geholpen. Omdat een speler van Kolping over onze duikende keeper Morris viel werd er naar de stip gewezen: niemand die het begreep, maar wel 3-4! Toch weer spannend!
LSVV bleef volharden in de ingezette weg en er werd voetballend met 1-2tjes de ruimte gevonden, tussen de maaiende benen door (FC Lompe Sliding E2 konden ze Kolping beter noemen!). Bij 1 van die combinaties wisten we via Sylvan en Kelvin Esper te bereiken, wiens inzet nog door de keeper werd gekeerd. Timo was echter goed meegelopen en wist het leer in het lege doel te schieten: 3-5.

Daarmee werd het einde van de wedstrijd bereikt. De jongens hebben laten zien dat hard werken helpt om goed te spelen. Ieder had alles voor de ander over, en met aan de ene kant combinatie voetbal, en aan de andere kant inzet, hebben de jongens een goede pot op de mat gelegd. Een overwinning in de 1ste klasse van onze kanjers van de E3!

De complimenten aan het hele team van 2 trotse coaches!