Verslag LSVV E3 – SVW ’27 E1

Geplaatst op zondag, 31 januari 2016 |

Zaterdag 22 Januari begon LSVV E3 met zijn ‘oefenwedstrijden’ in de eerste klasse. De E1 speelt ook in de eerste klasse en had SVW ook al gehad (2-2 in de competitie en nipt gewonnen in een oefenwedstrijd).
E3 mocht dus dik aan de bak! Het was de bedoeling met het team wat verder van het doel te spelen zodat er meer ruimte voor de opbouw zou zijn. Maar vanaf de eerste minuut waren de E3 jongens onder de indruk van de SVW-ers. Die gingen dan ook meteen goed van a start. Hun laatste man schoof telkens in naar het middenveld terwijl die verder niet lastig werd gevallen. Die jongen kon nog knap ballen ook; voor LSVV E3 moesten meteen alle hands on deck! Maar dat viel even tegen. Het leek wel of we laat naar bed waren gegaan. Binnen de kortste keren was het 0-2.
De verdediging deed zijn best maar met telkens 4 tegen 3 werden ze weg gespeeld. Af en toe een uitbraakje was alles dat E3 er tegenover kon stellen. SVW E1 had geen kind aan onze jongens. Na nog 2 afstandsschoten (inschuivende laatste man, weet u nog?) stond het al 0-4. Na een corner werd het ook nog 0-5. Daarna kwam nog een kans voor Enoch, maar die ging er niet in.
Dat viel tegen! Gelukkig was het rust.

We spraken af met de jongens dat er één ‘voorhoede speler’ voor de verdediging zou gaan spelen in een soort 3-1-2 formatie. Dat sorteerde effect! SVW was wat verslapt (?!) en onze jongens gingen er vol op! Sem kopte tegen de lat, Luuk testte de keeper en Kelvin mocht aanleggen uit een vrije trap. Esper en Kelvin hadden de slaap uit hun ogen gewreven en gingen er vol voor! Dat leek erop!
Maar al vrij vlot moesten we Timo missen die al gehavend uit de eerste helft was gekomen..
Na een actie van Esper kon Enoch echter de 1-5 inschieten! En LSVV bleef de bovenliggende partij! Na een dieptepass op Esper werd het zelfs 2-5. De coach van de tegenstander begon te morren tegen zijn spelers, maar daarna gingen we toch weer iets te veel op de aanval spelen en kreeg SVW de ruimte voor de 2-6. Nu deed LSVV veel beter mee dan in de eerste helft! Na een combinatie tusen Esper en Enoch werd het bijna 3-6 maar het mocht niet zo zijn. Gerommel in de verdediging luidde de 2-7 in en ook de 2-8 was onnodig. LSVV kreeg nog kansen via Esper en een solo van Sylvan zorgde bijna voor een goal, net als de rebound voor Kelvin.
Uiteindelijk werd het nog 2-9.

Na een matige en timide eerste helft werd met een goede tweede helft redelijk revanche genomen. Goed gedaan, jongens! Volgende week meteen de eerste helft allemaal scherp, dan zit er wel een beter resultaat in! Winnen zal moeilijk worden, maar als iedereen maar 100% geeft, dan is een verliespartij tegen de beste 2de jaars E’s zeker geen schande!

De coaches.