LSVV jeugd speelt het Dirk Snip Sportprijzen oudejaars toernooi! Deel I: F, D en A/B jeugd

Geplaatst op vrijdag, 1 januari 2016 |

Op bijna de laatste dagen van 2015 nam de jeugd van LSVV bezit van de sporthal Geestmerambacht.

Op dinsdag de 29ste kwamen de F-pupillen, de D-pupillen en de A & B junioren in actie. De Dirk Snip/LSVV 2-daagse werd op woensdag de 30ste afgerond met achtereenvolgens de mini’s, de E-pupillen en als slotstuk de C-junioren.

Dinsdag 29 december

F-pupillen

De F-pupillen hadden de eer om het ‘Dirk Snip Sportprijzen Oudejaars Zaalvoetbaltoernooi’ dit jaar te starten. Er werd gestreden in 2 poules. In de Eredivisie-poule waren de teams F5 t/m F9 (inclusief de meisjes F7) gemixt en verdeeld over Ajax, AZ, Feyenoord en PSV. De laatste twee ploegen waren duidelijkst het sterkst. Zij speelden een spannende finale waarin PSV met coach Carla Ooteman uiteindelijk aan het langste eind trok en winnaar werd. Finn, Huub, Sem, Tess, Joey, Savanna, Demyon, Kars en natuurlijk Carla, gefeliciteerd! Ajax werd 3e en AZ 4e.

In de andere poule werd gestreden om het kampioenschap van de Bundesliga. Hier waren de spelers van de F1 t/m F4 verdeeld over Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Wolfsburg en Schalke ’04. Coach Dennis van der Gragt van Borussia Dortmund liet zich in de laatste poulewedstrijd verrassen door Wolfsburg, en door een 0-3 nederlaag was zijn team veroordeeld voor de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Deze werd nipt gewonnen van Schalke ’04. De finale ging tussen Bayern Munchen en Wolfsburg en werd pas na veel penalty’s beslist in het voordeel van Wolfsburg zodat Sil, Stijn, Jolle, Rob, Jordy, Yuran, Stefan en coach Niels Beers zich kampioen mochten noemen. Ook jullie gefeliciteerd!

Bij deze nogmaals dank aan de leiders voor hun inzet. De wedstrijden werden gefloten door jeugdspelers van LSVV. Jens, Matz, Kick, Geert, Yentl, Hamsa en Raul: bedankt en enorm goed gedaan.

D-pupillen

Het zaalvoetbaltoernooi van de D-pupillen was druk bezet. Van de 6 jongens- en 2 meiden D-pupillenteams waren er ruim 90 spelers die met het toernooi meededen. De beide sporthallen zaten dan ook lekker vol met spelers en publiek. Om alles in goede banen te leiden was er hulp van Willem, Jent en Jurre voor het bijhouden van de scores en werden de wedstrijden gefloten door Edwin, Matthijs en Yoica. De teams werden gecoacht door ouders en oudere jeugdspelers. Hartstikke leuk!

In poule A ontwikkelde zich een spannende strijd tussen Juventus en Anderlecht, op de voet gevolgd door Bayern München. In poule B was Manchester United oppermachtig, maar werd de strijd om de tweede plek in de poule tussen 3 teams beslist op doelsaldo waarbij Paris Saint Germain aan het langste eind trok.

De finale van poule A werd uiteindelijk met onverwacht groot verschil (5-0) gewonnen door Juventus en in poule B was Manchester United met 3-1 te sterk voor Paris Saint Germain. Er waren vaantjes en heerlijke zakjes snoep voor alle spelers en medailles voor de kampioenen. Kortom, het was een prachtige voetbalmiddag.

A & B junioren

Normaal sluiten ze het zaalvoetbaltoernooi af maar nu mochten alle A- en B-junioren halverwege aantreden. Onder leiding van Reymond, Job, Mike, Tijl, Tabbe, Sam, Freek werden 7 gelegenheidsteams samengesteld uit de aanwezige spelers. Het achtste team werd gevormd door de dames van MA1 en MB1 onder leiding van Danique.

Om half zeven gingen de eerste wedstrijden van start in de twee poules en vanaf dat moment was de strijd los gebarsten. Geen van de teams stak er echt bovenuit alhoewel het damesteam het natuurlijk wel iets lastiger had. Zo hadden ook al mannelijke versterking aangetrokken en in de laatste wedstrijd maakte ook oud-LSVV’er Toine Merk zijn opwachting in de door de dames gewonnen wedstrijd. Het bracht ze geen finaleplek.

In poule A, bestaande uit Team Reymond, Team Job, Team Mike en Team Tijl werd de lijst aangevoerd door Team Tijl met slechts 1 punt verschil op Team Reymond. De teams van Job en Mike sloten de rijen.

In poule B, bestaande uit Team Freek, Team Sam, Team Tabbe en het Dames Team was het tot de laatste wedstrijd spannend. Met een gelijk aantal punten en een heel klein doelsaldo verschil strijden Team Sam en Team Tabbe in een onderlinge confrontatie om een plaats in de finale. Uiteindelijk trok het team van Tabbe aan het langste eind en ging de finale tussen beide broers, Tabbe en Tijl.

Na een korte rust ging de finale van start onder leiding van de debuterende (bij het voetbal dan) Joost Andela. Het was een echte finale en naarmate de minuten wegtikten werd de strijd opgevoerd. Beide teams gaven geen centimeter en na 20 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scoreboard. Tijd voor strafschoppen. Het team van Tijl begon en miste helaas de eerste strafschop. Het team van Tabbe scoorde en ging hierdoor in de serie van 3 strafschoppen aan de leiding. De tweede strafschop van Team Tijl ging er feilloos in terwijl het team van Tabbe het ijzerwerk vond. Wederom een gelijke stand en de spanning steeg om te zien of in de reguliere serie de wedstrijd beslist kon worden. Het team van Tijl scoorde terwijl hun keeper de strafschop van Team Tabbe keerde. Hiermee werd het team van Tijl de winnaar van deze editie van het Dirk Snip zaalvoetbaltoernooi.

Al met al 2,5 uur heerlijk voetbal van de oudste jeugd van LSVV. Helaas overschaduwd door de vermissing van een paar dure schoenen. De eerlijke vinder van een paar zwartleren Nike’s mag zich alsnog melden bij LSVV en dan zorgen wij dat de schoenen weer bij de eigenaar terecht komen.

Als laatste wil de Jeugdcommissie van LSVV alle scheidsrechters, coaches, trainers en spelers voor hun inzet bedanken en iedereen een sportief, gezond en succesvol 2016 toewensen.