LSVV F3 start voortvarend in championsleague F pupillen

Geplaatst op maandag, 25 januari 2016 |

Zaterdag 23 januari moest het dan gebeuren voor de F3. We zijn ingedeeld in de championsleague van de eerste jaar F. Het beste van het beste. We spelen nu alleen maar tegen teams die alleen maar uit 1e jaar F bestaan. Geen 2e jaar F meer dus ook geen excuses meer. Crème de la crème waar alleen topteams zich voor hebben ingeschreven. Dan mogen wij uiteraard ook niet ontbreken.

We moeten helaas alleen onze rots in de branding even een aantal weken missen vanwege zwaar gekneusde enkelbanden en we hadden een vakantievierder. Dit betekende dus geen wissels. We hadden daarbij gelijk een zware op het programma: AFC 34. Team wat nog niet had verloren en maar 1 keer gelijk heeft gespeeld.

Voor de wedstrijd zag je bij hen al gelijk het fanatisme en professionaliteit.  Goede driehoekjes, leuke afwerkvormpjes en alles in een hoog tempo. Wij daarentegen doen niet veel, warm lopen zit er niet echt in en met pijn en moeite spelen we wat over naar elkaar. Hun coach was ook blij dat ze in een andere sterkere klasse zaten want ze wonnen wel heel makkelijk bij tijd en wijlen. Onze jongens leken zich niet erg druk te maken terwijl onze supporters toch wat zenuwachtig  waren bij deze 2e seizoensopening. Maar wat eens te meer bleek is dat je alleen tijdens de wedstrijd pas punten kunt pakken, niet ervoor, niet erna alleen maar in die 40 minuten. En dat is een eigenschap die F3 feilloos bezit. Zodra dat fluitje gaat staat er een team op het veld wat ervoor gaat en vanaf minuut 1 de strijd aan gaat. Werd er ook nog een beetje goed gevoetbald ? Ook dit aspect was zeker in de eerste helft prima op orde. Mooie aanvallen en kansen volop. Er werden prachtige doepunten gemaakt en we liepen snel weg bij AFC 34. Ik denk echt dat wij zo goed waren want AFC 34 had niet voor niets alles gewonnen en voetbalden goed mee. Maar we hebben tegenwoordig ook een beetje een vaste keeper die elke aanval vakkundig onschadelijk maakte. Ik denk dat we een nieuwe zwarte panter gaan krijgen bij LSVV. We stonden met de rust maar liefst 5-0 voor en konden we de jongens overladen met complimentjes. Als het niet goed gaat krijgen ze het ook te horen maar nu natuurlijk ook. Je probeert ze rustig te krijgen want geen wissels, dus zuinig zijn met de krachten maar op 1 of andere manier zit er een soort adrenaline in de jongens en dan kan je ze maar beter los laten en we stonden alweer snel op het veld te wachten op de scheids en tegenstander. Je weet eigenlijk al dat de 2e helft niet het niveau van de 1e gaat halen. Geeft ook niet maar wat wel belangrijk is dat je geen tegengoal krijgt. En zo geschiedde, bij mijn weten niet eens een kans.  Jongens, zeer goed gedaan en ga zo door, te weten volgende week de topper tegen Jong Holland die ook dik won.

 

Gr. Dennis