LSVV E4

Geplaatst op zondag, 24 januari 2016 |

Wedstrijdverslag SVW ’27 E11 – LSVV E4

Na een snelle warming-up en enige instructies stonden we razendsnel in de afgesproken posities. Het team had zich de gehele wedstrijd aan dit positiespel gehouden, waar wij als coaches enorm trots op zijn.

De scheidrechter floot om 9:00, de wedstrijd was begonnen. Al snel ontwikkelde zich al de eerste aanvallen door Senna, Sem en onze aanvoerder en spits Maik.
Er werd hard op doel gepoeierd, het viel ons mee dat er geen gewonden vielen en dat het doel nog heel is, is ook een wonder. Wat een snelheid en kracht, zullen ze dit 2 x 25 minuten volhouden?

‘Ondoordringbare verdedigingsmuur’

Als snel viel het eerste doelpunt ten gunste van LSVV. Senna scoort de 0-1, dit werd mede mogelijk gemaakt door onze ondoordringbare verdedigingsmuur waar Djai, Djamayro, Daan, Sem en Senna deel van uitmaken. Ze zorgden dat de bal naar voren geschoten werd, zonder dat hij ons doel bereikte.

De jongens dachten dat ze onoverwinnelijk waren, al snel werd duidelijk dat dat niet zo gemakkelijk ging. Spoedig volgde de gelijkmaker, 1-1. Ze waren weer terug op aarde. Daarna volgde volledige concentratie op het spel.
De tegenstander rook even aan een overwinning, maar door veel hak & breekwerk door de firma Djai, Djamayro en Daan lukte dit niet. Djai heeft bijna alle duels gewonnen, Djamayro is nergens bang voor en heeft veel ballen tegen weten te houden. Met Daan viel niet te spotten, hij heeft de tegenstander gebroken. (arme tegenstanders)

‘Het net scheurde bijna in tweeën’

Dankzij de schitterende uittrappen van Damian waardoor de bal soms letterlijk in de voeten van spits Maik viel, werden er enorm veel kansen gecreëerd.
Maik kon lekker de ballen opvangen en door aansluiting van het verdedigingsfront en het samenspel van Sem en Senna waren wij bijna niet meer te stoppen.
Senna gaf een voorzet richting Maik nadat de keeper uit z’n doel kwam.
Maik scoorde de 1-2, het net scheurde bijna in tweeën.

‘De ballen vlogen bijna de kantine in’

Nadat de rook weer was opgetrokken volgde de rust.
Al snel na de rust werd de wijdstrijd op slot gezet door een fraai doelpunt van Sem. 1-3. We dachten dat we er waren, en het gecontroleerd uit konden spelen. De coaches zaten met hun gedachten al bij een lekker bakkie koffie in de kantine. Deze vlieger ging niet op want SVW scoorde de 2-3.
Alle zeilen moesten worden bijgezet om de 2-3 vast te houden, dit ging niet gemakkelijk; Senna was geraakt op z’n achillespees, Sem z’n tong hing bij z’n knieën, en zo kunnen we wel een tijdje doorgaan. De conditie was op het randje waardoor de coaches aan het billenknijpen waren (niet bij elkaar hoor) Damian poeierde flink wat ballen weg, deze kwamen bijna in de kantine en op de parkeerplaats terecht.

Het eindsignaal kwam als een verlossing, de eerste wedstrijd is gewonnen.
We gaan ons weer goed voorbereiden op de volgende wedstrijd. We spelen thuis tegen Kolping Boys E7. Het schijnt een lastige ploeg te zijn. Dinsdag en donderdag lekker trainen!

Fijn weekend en tot volgende week!
Alex Leegwater
Duco de Konink
Coaches LSVV E4

Eindstand SVW ’27 E11 – LSVV E4 2-3