LAATSTE ONTWIKKELINGEN LSVV JEUGD

Geplaatst op woensdag, 20 januari 2016 |

Sinds een paar jaar is een ontwikkeling binnen het jeugdvoetbal zichtbaar dat 1e jaars-spelers van een categorie tegen 1e jaars-spelers van andere verenigingen spelen. Dit wordt door de KNVB georganiseerd in de vorm van Onder-10 (jaar), Onder-12 (jaar) en Onder-14 (jaar)competities. Zo is bijvoorbeeld de Onder-10 competitie (E-pupillen) als pilot gestart in het seizoen 2013-2014. Kenners van Jeugdvoetbal meenden dat het voor de ontwikkeling van talentvolle pupillen beter zou zijn om tegen de beste talenten van de andere clubs in West 1 te spelen. De pilot werd een groot succes en sindsdien is Onder-10 voor jeugdige talenten een onderdeel van het aanbod van de KNVB in West 1 en inmiddels ook in de rest van Nederland.

Tot op heden heeft LSVV nog niet aan deze competities deelgenomen. Na een bezoek aan een bijeenkomst van de KNVB zijn wij hier nader over geïnformeerd en hebben wij besloten om, waar mogelijk, deel te gaan nemen aan deze competities. Tijdens de bijeenkomst heeft de KNVB  aangegeven open te staan voor een initiatief voor een pilot voor spelers Onder-8 (jaar). Jong Holland heeft hierin vervolgens het voortouw genomen en ook LSVV benaderd om hier aan mee te doen. LSVV start nu samen met Jong Holland, AFC’34, Kolping Boys, Reigers Boys en De Foresters als eerste verenigingen in Nederland in een Onder-8 competitie. Omdat onze F-selecties al zijn ingedeeld naar 2jaars (F1 en F2) en 1e jaars (F3 en F5) spelers kunnen wij ons hier makkelijk bij aansluiten. Na de winterstop start onze F3 in deze Onder-8 competitie. LSVV wenst ze heel veel succes!

Het is de bedoeling dat de E3 nog dit jaar in een Onder-10 competitie gaat spelen. Die competitie begint echter pas na de voorjaarsvakanties (eind februari). Of LSVV aansluit bij Onder-12 en/of Onder-14 competities wordt op termijn bezien.

LSVV_F3-1
LSVV F3/Onder 8