Wedstrijdverslag Vios F6 – LSVV F6

Geplaatst op maandag, 7 december 2015 |

De laatste wedstrijd van het jaar en ook nog op de dag van het sinterklaasfeest, genoeg ingrediënten voor een zenuwslopende wedstrijd. Kijkend naar de stand zou tegenstander Vios F6 niet al te veel problemen moeten opleveren voor de talenten van F6. Maar al snel bleek Vios toch over een paar leuke bewegelijke spelers te beschikken en de competitiestand toch een vertekend beeld geeft.

De harde wind, in de eerste helft hadden we deze tegen, was voor de technische staf een reden om de jongens goed te instrueren en de juiste tactiek te bepalen. In de eerste helft de deur op slot en gedoseerd aanvallen. F6 moest wegens ziekte al zijn vaste spits en spelmaakster missen en omdat er geen wissel mogelijkheden waren, stond de eerste helft ook in energie sparen en alles heel houden.

De jongens pikten de instructies geweldig op. Vios probeerde richting ons doel te spelen, maar kwam niet door het verdedigingsblok heen. De counters van F6 waren snel en mooi. Uiteindelijk werden we ook nog beloond voor de gekozen tactiek en viel de 0-1 uit een super counter. Met nog een helft meewind voor de boeg, moest het goed komen.

De tweede helft begon F6 met gedoseerd aanvallen. Bij Vios was een keeperwissel geweest en de nieuwe keeper wist elke aanval wonderbaarlijk te stoppen. Was het Lucky Vios? Af en toe kwam Vios onder onze druk uit, wat in het begin geen gevaar opleverde. Toch wist hun snelle blonde spits een keer door ons verdedigingsblok te komen en de 1-1 op het scorebord te zetten. De Vios supporters waren euforisch en dachten meteen aan meer. Helaas, F6 toonde karakter en ondanks de spanning van het feest later op de dag, wisten de jongens met hard werken en mooie aanvallen de 1-2 en 1-3 kort achter elkaar te maken en de Vios supporters stil te krijgen.

Weer een mooie overwinning voor LSVV F6. In de afgelopen maanden uitgegroeid tot een sterke voetbalmachine met een eigen gezicht. De jongens en meisje zijn na een voorzichtig begin opgeklommen naar een mooie 4e plaats in de competitie. De technische staf ziet de voorjaarscompetitie met vertrouwen tegemoet. Maar eerst een verdiende winterstop met de nodige feestjes om de motor weer op te laden. Super gedaan team, ik ben trots op jullie. Fijne feestdagen en tot volgend voetbaljaar.

Coach Marco