Wedstrijdverslag LSVV Dames 1 – Grasshoppers Dames 1

Geplaatst op dinsdag, 8 december 2015 |

Deze zondag was de bezetting zeer krap. Romy, Leonie, Jolanda en Whitney moesten werken deze zondag, Maaike moeten we door haar heupblessure voorlopig missen en ook topcoach én topschrijver Remco ontbrak vanwege familieverplichtingen in Brabant, waar ze met alles wat later zijn en dus ook Sinterklaas een dagje later vieren dan elders in het land. Gelukkig had Joyce haar zusje Noëlle gestrikt en zat ook Sheila, ondanks een slijmbeursontsteking, op de bank klaar voor noodgevallen. Lara was na lang afwezig te zijn geweest, weer present om te keepen en dus konden we in ieder geval met een volledige ploeg aantreden tegen de nummer drie van de competitie. Het waaide hard. Heel hard. Gekozen werd om te beginnen met de wind in de rug, om Lara op doel te kunnen sparen en hopelijk een paar doelpuntjes mee te pikken. Dit ging al vrij snel mis. De pepernoten lagen nog wat zwaar op de maag en de oogjes waren nog niet helemaal open. Voor we het wisten lagen er drie doelpunten in (waarbij alle lof voor de dames van Grasshoppers, die gewoon zeer effectief voetbalden en achterin geen gaatjes lieten vallen). Daar komt bij dat de dames van Grasshoppers fysiek prima functioneerde en als dat niet voldoende was, ook het betere ellebogenwerk niet schuwden. Lisette en Amy lieten dit uiteraard niet over hun kant gaan, gelukkig hield de scheidsrechter zich in en waren de gevolgen slechts vrije trappen tegen (hoewel het ook zomaar een kaart had kunnen zijn). Wat aanvallende wissels hadden helaas geen effect en dus gingen we met lede ogen de kleedkamer opzoeken voor de rust. Omdat Lara, die het niet wilde toegeven, eigenlijk nog veel last had van haar knie, maar deze coach wilde in deze kansloze wedstrijd geen risico’s nemen en besloot haar te sparen, ging Joyce de tweede helft op doel. Rianne werd dan ook naar voren geschoven als linksbuiten. Ook werd besloten dat Sheila vanwege haar slijmbeursontsteking deze wedstrijd niet in actie kon komen. Éen wissel dus nog over: Amy, die bovendien ook last had van een blessure. Lang of kort: het zou een behoorlijk lastige missie worden. De opdracht voor de tweede helft was dan ook simpel: zo min mogelijk doelpunten tegen en proberen er zelf ook eentje mee te pakken. En toen gebeurde het, het tij keerde, de meiden lieten zich van hun allerbeste kant zien. Felheid ten top, Noëlle speelde heel erg goed op het middenveld, Angela en Mariska hielden het achter prima dicht en iedereen rende zich helemaal kapot. Vooral Rianne was continu in beweging en bleef maar jagen op de bal, wat resulteerden in een tweede helft die zich vooral op de helft van Grasshoppers afspeelde. Dit is best knap, want we speelden niet alleen tegen de tegenstander, maar vooral ook tegen de wind. Doelpunten werden er echter niet gescoord, totdat Joyce na een vreemde move van een dame van Grasshoppers, waarbij volgens menigeen een handje aan te pas kwam, toch de 0-4 achter zich in het net zag verdwijnen. Boze blikken richting scheidsrechter Gerard, maar ook Peter de trouwe vlagger bood geen uitkomst en dus telde het doelpunt. Nog geen minuut later brak Rianne weer uit aan de andere kant en deze keer wel met een positief effect: ze werd neergehaald binnen de zestien, de scheidsrechter aarzelde geen moment en legde de bal op de stip. Duidelijk was dat Elaine de penalty zou nemen, zij is immers rustig en knalt hem er wel in. Nou, ontspannen was ze zeker, want zonder blikken of blozen ramde ze de bal tegen de paal. Gelukkig had Lisette hierop geanticipeerd en werd er uit de rebound alsnog gescoord. 1-4. Hier is het bij gebleven, een moeilijke wedstrijd en een zeer goede tegenstander, maar de tweede helft hebben we goed voetbal laten zien. Nu lekker winterstop, zodat alle geblesseerden kunnen herstellen en we hopelijk weer vol goede moed aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen in januari. Niet teveel wijntjes en biertjes (behalve zaterdag dan) en niet teveel eten met de kerstdagen en oud en nieuw en dan komt het vast helemaal goed.