LSVV F8 kampioen!

Geplaatst op zondag, 13 december 2015 |

IMG-20151212-WA0014

Zaterdag 12 december is LSVV F8 na een spannende wedstrijd kampioen geworden. Gefeliciteerd namens LSVV! Hieronder het verslag van de laatste wedstrijd.

Zaterdag 12/12, D-day voor de F8. Na twee gewonnen wedstrijden tegen de Koedijk F9 en F10 nog volop in de running voor het kampioenschap!!

We wisten wat onze missie was, niets anders dan een overwinning was nodig om de beker in de lucht te mogen houden. Toch waren er een paar details welke voor een probleem konden zorgen, het tijdstip (de boys en girl spelen minder goed als het nog vroeg is), de kampioenswedstrijd was tegen een lastige tegenstander, Vrone, dus een echte derby en een coach welke aan de late kant aankwam om dat hij de wedstrijdspanning niet aan kon…..

Maar goed, het was lekker weer en het trouwe publiek, wat de F8 ondertussen heeft, was weer in grote getale op komen dagen, want deze wedstrijd wilden ze niet missen.

En een memorabele wedstrijd werd het zeker. Na een laatste peptalk werd er afgetrapt. Wat een mooie finale moest worden, begon minder goed. Al gauw stonden we 2-0 achter en waren we toch wel enigszins geïmponeerd door de tegenstander. Naast het feit dat Vrone goed speelde leken het wel E-pupillen, zo groot waren ze. Na wat hachelijke momenten en goed keeperswerk van Sven Baan was het Levi die iets terug deed en met een mooi schot passeerde hij de keeper en was de aansluiting gevonden. Helaas kon Sven de 3-1 niet voorkomen en hier werd het LSVV publiek toch wel wat stil. Gelukkig wist Ruben nog net voor rust de 3-2 binnen te schieten, waarna we mochten rusten. Na wat tactische aanwijzingen, limonade en kerstkransjes voor de nodige suikers gingen we weer het veld op. Na een keepers en spelerswissel (Sven B. voor Sven W. en Sem voor Ruben) ging we volle kracht vooruit. Vrone mocht dan wel groter zijn, maar wij wisten dat we op onze topconditie konden vertrouwen. Door het tempo hoog te houden wisten we Vrone onze wil op te leggen en na een minuut of 7 stonden we gelijk. De 3-3 was een pegel van Sem. Hierna ging het hard en ben ik de volgorde kwijt geraakt door alle spanning en euforie. In elk geval scoorden Sem en Levi hun 2e, maakte Mustafa de verlossende 6-3 als ik me niet vergis en was er nog een wonderschone goal van Sven B. Omdat op het middenveld Lars, Stan en Tess bijna elk duel wonnen en Miqel en Huub achterin de boel dicht hielden was het voor Vrone bijna onbegonnen werk om er nog een spannende wedstrijd van te maken. De LSVV supporters werden ook weer wat drukker langs de kant en vooral de coaches konden weer wat vrolijker kijken en opgelucht adem halen. Vrone maakte nog wel de 7-4 in de laatste minuut, maar dit was enkel en alleen nog voor de statistieken. Na het laatste fluitsignaal werden de penalty’s nog afgewerkt waarna het feest helemaal losbarstte in de kleedkamer. De beker kon de lucht in, trainer en spelers onder de douche met kleren aan, het werd een dolle boel.

Vervolgens werden we in de kantine onthaald, waar het “We are the Champions”  uit de speakers knalde en de limo en taart heerlijk smaakten. Bedankt daarvoor LSVV.

Lieve spelers van de F8. Bedankt voor een onvergetelijk eerste half jaar. Het is heel bijzonder om in je eerste jaar kampioen te worden. Blijf goed trainen, doe met alles je stinkende best, dan weten we zeker dat het niet bij deze eerste keer blijft.

Groeten van paar trotse trainers en coaches.