LSVV E3 Kampioen in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Geplaatst op maandag, 7 december 2015 |

E3 kampioen -1LSVV E3 was al bijna kampioen. Met een voorsprong van 3 punten op Kolping Boys en een doelsaldo dat 28 doelpunten beter was dan de Oudorpers kon de titel ons eigenlijk niet meer ontgaan. Wel vonden we dat we de laatste wedstrijd ook nog moesten winnen. Die wedstrijd was uit tegen SSV E1 uit Stompetoren. Zo hé, wat waren dat groters, zeg! Een paar staken 2 koppen boven onze jongens uit.

De wedstrijd begon, al snel bleek waarop SSV trainde: balbezit. Het Nederlandse spelletje van eindeloos de bal rondspelen. Daar waren ze best bedreven in en onze jongens moesten toch even wakker worden. Gevolg was dat SSV een paar kansjes wisten te creëren. Gelukkig was Morris op zijn post en kon LSVV via Esper, Timo en Enoch ook wat kansen uit spelen. Daarop was het Luuk die met een fantastisch schot de keeper kansloos liet, maar jammerlijk tegen de lat belandde; Timo was er echter als de kippen bij om de bal het doel in te lopen! SSV probeerde weer rond te spelen, maar onze jongens waren nu belust op doelpunten. Een corner werd net gemist door Esper, die de bal wel aan de rechter kant binnen wist te houden, 2 mannetjes (nou ja mannetjes…) het bos in stuurde en Kelvin vrij voor het doel wist te vinden! Niet veel later werd Sylvan, die Luuk had vervangen, diep gestuurd door Enoch. Vanuit de hoek wist hij zijn man te passeren en over de keeper de verre hoek te vinden. Daarna volgden er nog kansen voor Kelvin, Sylvan en Enoch die door lat en keeper werden gekeerd. 0-3 met rust.

In de tweede helft gooide het mannelijk spelende SSV (met de coach als extra man in het veld….) er nog een schepje bovenop. Morris mocht weer een paar keer aan de bak en liet zien zowel in 1 op 1 situaties als bij schoten de meerdere te zijn van de SSV aanvallers. Uit een chaotisch corner waarbij onze verdedigers de bal niet goed weg kregen sukkelde de balechter met een hoge boog ons doel in: 1-3. Daarop waren de jongens wel weer wakker, en met strak verdedigen werden de aanvallers van SSV in de tang genomen: Jayden, Sem en Sylvan hadden de SSV aanval weer goed onder controle. En doordat SSV toch iets opportunistischer te werk ging, speelden ze LSVV precies in de kaart. De hoge ballen werden goed verdedigd en veroverd, waarop de ingevallen Enoch een karakteristieke rush naar voren maakte en de bal achter de verbouwereerde SSV keeper poeierde. Daarop had LSVV de wedstrijd weer in handen en werden er kansen gecreëerd uit mooie passes van Sylvan en Jayden op Esper. Die had echter niet zijn dag en kreeg de bal er dit keer dus niet in…. Misschien al te veel pepernoten van de Pieten gekregen?! Daarop ontfutselde SSV het leer aan onze verdediging en wist er nog 1 bij te prikken, doordat Morris redding bracht maar de bal niet kon klemmen; de rebound was voor SSV: 2-4. LSVV was allerminst van de wijs gebracht omdat het spel van SSV was vervallen tot lange peren naar voren die door onze verdediging met gemak werden gekeerd. Mooie combinaties en kansen genoeg waren er op het veld te zien. Frustratie was het deel voor SSV, die geen (peper)noot meer konden kraken. Zeker niet toen Luuk het nieuwe wapen tevoorschijn trok en een keurige corner op het hoofd van Sylvan deed belanden voor de 2-5. De scheidsrechter had ook wel genoeg (over het hoofd) gezien en floot voor het einde van de wedstrijd.

Onze jongens hebben alle wedstrijden deze competitie gewonnen en met veelzeggende cijfers afgesloten: 11 gespeeld, 33 punten; 92 doelpunten voor en 14 tegen. Dus niet alleen goed aangevallen, in de competitie ook met afstand het minste doelpunten tegen. Een teamprestatie van formaat en ruim verdiend Kampioen! Gefeliciteerd jongens!

De jongens op de foto van links naar rechts. Staand: Sem Korver, Enoch Mastoras, Morris Sterrenburg, Kelvin Korf en Jayden Schotsman Zittend: Esper Wollaars, Sylvan Meurs, Luuk Put en Timo van ’t Hoff

De coaches.

PS. Natuurlijk ook nog een woord van dank aan de trainers Hans Jak en Albert van de Nadort voor de training, Koen van der Voort voor de begeleiding van de E teams en de ouders voor de verbale, mentale en logistie