LSVV E3: Hoor de wind waait in Egmond!

Geplaatst op donderdag, 3 december 2015 |

Omdat tegenstander sint Adelbert E1 op de originele speeldag (19-12) andere verplichtingen had, werd een avond wedstrijd ingepland op woensdag 2 december. Gelukkig was Luuk ook weer beter na een weekje kwakkelen waardoor we met een compleet team afreisden naar Egmond.

Om 18:30 werd afgetrapt tegen de Egmonders in een mooi rood geel tenue. Dat mooie tenue hielp ze echter niet veel, want meteen nam LSVV het heft in handen en drong de tegenstander terug op eigen helft. Met een schot van Esper en een mooie 1-2 met Timo werd de thuisploeg duidelijk gemaakt wat de intentie van de E3 was. Niet veel later werd die intentie kracht bijgezet toen Esper op links de bal veroverde, zijn tegenstander voorbij snelde en de keeper kansloos liet. Na voorzetten van Luuk, schoten van Enoch en Kelvin, stuurde Timo Esper diep met een strakke pass, die met rechts de verre hoek wist te vinden, 2-0. De verdediging met Jayden, Sem en Enoch wist de tegenstander goed onder bedwang te houden, waardoor die de eerste helft geen kans werd gegund, waarbij ook zij hun aandeel had in de aanval door beurtelings in te schuiven. Dit resulteerde in een strakke dieptepass op Sylvan die vanuit de hoek soleerde naar het doel (met een handje onderweg) en rustig afrondde. Later stuurde Sylvan met een mooie pass binnendoor Luuk de diepte in waarop die liet zien weer hersteld te zijn van zijn griepje door de bal laag in de hoek te prikken: 4-0 en rust.

In de rust was er door Sint Adelbert gezorgd voor koffie en thee voor de ouders en limonade voor de jongens: keurig geregeld! De jongens werd op het hart gedrukt om door te gaan en de 10 te halen. De tegenstander werd iets meer ruimte geboden, wat de LSVV aanval echter ook wat meer mogelijkheden bood. Daarbij kwam een kwaliteit om de hoek kijken van de E3: de corner of hoge voorzet, niet voor het eerst deze competitie werd uit een corner (van Sylvan dit keer) een hoofd gevonden, dat van Enoch: 5-0. Kort daarop werd Timo in de diepte gevonden die de bal wel erg relaxed in de hoek prikte, waarbij ook Kelvin en Enoch goed waren meegelopen.

Nu drukte de tegenstander ook af en toe op de verdedigers van LSVV waardoor Morris ook iets te doen kreeg. Bij zo’n moment in de verdediging veroverde Jayden de bal en zag Esper de diepte in gaan. Daarop liet Jayden een prima pass van zijn voet vertrekken. Esper liet overtuigend zijn verdediger de hielen zien en rondde af voor 7-0. Enoch nam de 8-0 voor zijn rekening en een mooie combinatie van Timo diep op Luuk met een goed voorzet die niet aan Esper maar wel aan Kelvin besteed was betekende de 9. Tussendoor waren er weer schoten van Jayden en Sem die echter geen doel troffen. Uiteindelijk vond Kelvin Esper nog uit een uittrap van Morris voor de 10-0 en uit een mooie corner van Luuk wist Enoch voor de tweede keer deze avond met zijn hoofd het doel te vinden: 11-0. De jongens gingen in de tweede helft goed om met de aanvallende drang van de tegenstander en wisten de geboden ruimte goed te benutten en de tegenstander te trakteren op (totaal) 11 Sinterklaaskadootjes! Hierbij mag niet onvermeld blijven dat Morris zijn doel weer schoon hield, zelfs de penalties gingen er niet in, tot de allerlaatste, die de keeper van de tegenstander om wist te zetten in een doelpunt. Super goed gedaan, Morris!

Gefeliciteerd jongens met weer een klinkende overwinning.

De coaches.