LSVV blijkt al in feeststemming

Geplaatst op maandag, 14 december 2015 |
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Bron: Teun Vermey, Alkmaarsche Courant

Tweede klasse A

Het duurt nog circa anderhalve week voordat het kerstmis is, maar in Zuid-Scharwoude is de feeststemming in alle hevigheid losgebarsten. De plaatselijke trots LSVV sloot de laatste competitieronde van 2015 winnend af met een 2-1 zege tegen FC Den Helder. Door dit resultaat zijn de Langedijkers koploper Velsen, dat punten liet liggen tegen Kolping Boys, tot twee punten genaderd.

In de euforie valt de term kampioenschap voorzichtig op sportcomplex Voorwaarts. Een ambitie waar in het begin van het seizoen totaal geen rekening mee werd gehouden. Na het vertrek van steunpilaren Bas Kansen en Toine Merk waren de verwachtingen voor het nieuwe seizoen niet hoog gespannen. Ook Sem Wokke is positief verrast met de topnotering van zijn team halverwege het seizoen. ,,Vergelijk je de ploeg met vorig jaar voor de winterstop, dan staan er zes andere spelers in de basis. We hebben drie punten meer. De verdediging is de één na minst gepasseerde. We scoren minder dan vorig jaar, maar geven ook minder weg. Dit elftal kan een trainer trots maken.’’

Wokke doelde met name op de veerkracht die zijn pupillen lieten zien in de tweede helft. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was erg pover aan Langedijkse zijde. ,,We kwamen niet in het ritme’’, aldus de Limmense coach. ,,Duels werden verloren. Den Helder heeft een uit-syndroom, maar wij hielpen ze bijna in het zadel. Roy Huisman was heer en meester op het middenveld.’’

Daar kwam na de pauze verandering in. De gasten werden op eigen helft teruggedrongen en kwamen nauwelijks in de buurt van het doel van de betrouwbare Dave Stet. Het was aanvoerder Maik den Iseger die zijn elftal over het dode punt heen hielp. Na een uittrap van de Helderse keeper Maarten Kistenmacher viel de bal tussen linksback Daley Matroos en vleugelaanvaller Clifton Gorissen. Den Iseger, bekend om zijn sprongkracht en timing, won het kopduel van de twee Heldernaren en stoomde op richting het vijandelijke strafschopgebied. Gorissen stopte de bevlogen rechtsback ten koste van een corner. De daaropvolgende hoekschop van Kevin van Cleef bereikte Danny Konijn bij de eerste paal. Met een geplaatste kopbal verdween de bal in het net bij de tweede paal (1-0).

Beslissende goal

 

De tweede en beslissende goal was een vlot lopende aanval die begon bij Daan Brinkkemper. De spits was teruggezakt naar het middenveld en stuurde Mike Molenaar de diepte in. Diens voorzet bereikte Konijn die de bal even vast hield en verlengde richting de doorgesprinte Molenaar. De invaller rondde af met een diagonaal schot langs de Helderse doelverdediger (2-0).

Het tegendoelpunt van Kenny Gersen was louter voor de statistieken, want scheidsrechter Bogards maakte na de aansluitingstreffer een einde aan het duel.

,

LSVV: Stet, Den Iseger, Kaag, R. Molenaar, Van Cleef, GJ Molenaar (83. M. Molenaar), Paauw, Kansen, Konijn, Brinkkemper, Grootfaam (46. Elfakiri)

LSVV  –  Den Helder  2-1

  1. Danny Konijn 1-0, 86. Mike Molenaar 2-0, 90(+3) Kenny Gerssen 2-1. Scheidsrechter: Bogards (Haarlem).

Toeschouwers: 300