LSVV 1 LUIDT 2015 UIT MET EEN OVERWINNING !!

Geplaatst op maandag, 14 december 2015 |

In de laatste competitiewedstrijd in 2015 wist LSVV 1 gistermiddag een mooie 2-1 overwinning te behalen op FC Den Helder 1 en sluit daarmee een sportief succesvol jaar prachtig af!

Afgelopen mei werd in het vorige seizoen nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse behaald terwijl nu het jaar  wordt afgesloten met een mooie 2e plaats op de ranglijst, precies halverwege de competitie 2015-2016. Een uitstekende prestatie. Hulde mannen!

 

FC Den Helder startte onder prachtige weersomstandigheden goed op Voorwaarts en bracht de thuisclub af en toe in verlegenheid. Het middenveld van onze gasten , onder leiding van aanvoerder Roy Huisman , wist menigmaal de voorwaartsen uit de marinestad te bereiken zonder dat dit overigens tot grote kansen leidde . Eenmaal wist Huisman met een vlijmscherpe bal een medespeler voor LSVV-doelman Dave Stet te zetten maar de ingeschoten bal verdween over het doel in plaats van tussen de palen. De laatste 10 minuten voor de rust herpakten we ons enigszins maar dat leverde geen grote scoringskansen op.

Net als eerder in de thuiswedstrijd tegen Kolping Boys, liet de thee ons ook dit keer goed smaken en liet de 2e helft een scherper en gedrevener LSVV zien. Het tempo ging omhoog en mooie aanvallen waren te zien. Den Helder moest terug en kwam af en toe handen en voeten tekort om de LSVV-voorwaartsen , met Mounir Elfakiri in de 2e helft in de ploeg , af te stoppen. Onze achterhoede met Dave als betrouwbare sluitpost was heer en meester terwijl ook ons middenveld met Boy , Jacco en de onvermoeibare Gert Jan de touwtjes in handen kreeg. Toch moesten de aanhangers van de thuisclub tot een kwartier voor tijd wachten op het openingsdoelpunt van hun cluppie en het was Danny Konijn die, hoog opspringend , een prachtig genomen cornerbal van Kevin van Cleef , achterover koppend achter doelman Kistenmacher wist te plaatsen. We bleven onze tegenstander onder druk houden en het was 2 minuten voor tijd de goed ingevallen Mike Molenaar die zelf een aanval opzette en die de bal na een snelle combinatie tussen Daan en Danny weer terug ontving en feilloos de 2-0 binnenschoot.

De wedstrijd was gespeeld en hoewel Den Helder in de slotseconden nog een eretreffer wist te scoren , bleven de 3 punten op Voorwaarts en werd later , onder het genot van een biertje van de “ man of the match ” , Maik den Iseger, het (late) gelijke spel van Velsen tegen Kolping Boys met gejuich begroet. De achterstand op koploper Velsen was tot 2 punten geslonken….

 

Morgen wordt om 20.00 uur nog een jongseniorenwedstrijd op Voorwaarts gespeeld tegen Koedijk terwijl volgende week dinsdag de laatste training in 2015 wordt afgewerkt. Op zondag 3 januari vindt traditioneel de Nieuwjaarswedstrijd plaats tegen de “ LSVV-oudjes “ met aansluitend de Nieuwjaarsreceptie. Nadere berichtgeving volgt eerdaags op de LSVV-site.

Volgende week is nog een terugblik op deze site te lezen op de 1e seizoenshelft van LSVV 1 en 2…

 

Sem