Limmen A1-LSVV A1, een wedstrijd met twee gezichten

Geplaatst op maandag, 7 december 2015 |

Zondag 11:00. Een harde wind dwars op het veld. Twee ploegen met evenveel verliespunten. Limmen met het thuisvoordeel en in de wetenschap dat ze ons al twee keer (terecht)hebben verslagen met goed verzorgd voetbal.

Met de harde wind iets mee begon LSVV sterk. Met compact voetbal en veel strijd werd het Limmen erg moeilijk gemaakt om te voetballen. Er werden kleine kansen gecreëerd zonder zelf iets weg te geven. Op het middenveld heersten Thom, Dennis, Dennis en Dave. Achterin werd er geconcentreerd verdedig door Freek, Maarten, Scott en Wouter en als er al een bal doorkwam stond daar de betrouwbare Job (op zijn kunstgrasschoenen op het soppige gras van Limmen….).

De verdedigende doelstelling werd gehaald. De “0” stond op het scorebord met de rust.

Na rust werd het een wedstrijd met twee gezichten. Met Tijl erbij voor Sam opende LSVV weer erg sterk. Kansen werden gecreëerd met frivool voetbal. Helaas werd de trekker niet overgehaald. Zelfs de doorgaans koelbloedige spits Midas wist een één op één situatie met de keeper Limmen niet om te zetten in een doelpunt. Tabbe was er inmiddels bij gekomen voor de moegestreden Dave en het wachten was op de goal van LSVV. En toen sloeg het noodlot toe. Uit een ongelukkig genomen corner van ons werd de bal van grote afstand terug gespeeld op Job. Zijn pass werd eenvoudig opgepakt door de spits van Limmen. Job kon hem alleen van het score afhouden door ver buiten zijn zestien een kleine overtreding te maken. De goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan Job een rode kaart geven.

Met Dennis O.in het doel moesten we vervolgens, met 10 man, nog twintig minuten zien te overleven. lImmen rook zijn kansen en zette aan voor een eindoffensief. Dennis liet zien over prima keeperkwaliteiten te beschikken en de achterhoede hield goed stand. Kleine counters bleven gevaarlijk maar leidde niet tot een doelpunt. Met 0-0 als eindresultaat mochten beide ploegen uiteindelijk tevreden zijn.

Door dit resultaat en geholpen door de andere uitslagen in onze competitie blijft LSVV A1 voorlopig op de eerste plaats staan. Limmen volgt op drie punten maar hebben de wedstrijd tegen Koedijk nog te goed.

Tot 14 februari staat er geen competitie wedstrijd op het programma. Tijd genoeg dus om ons goed voor te bereiden op het ongetwijfeld spannende vervolg van onze competitie.

 

Frank