Wedstrijdverslag SRC F8 / LSVV F8

Geplaatst op dinsdag, 10 november 2015 |

Zaterdag 31/10 hadden we een uitwedstrijd tegen SRC F8 op het programma staan. Op voorhand een lastige wedstrijd omdat de vedettes van de F8 niet gewend zijn zo vroeg te moeten spelen. En dat bleek ook al gauw want binnen 5 minuten stonden we 2-0 achter. Na wat wanhopige blikken naar elkaar en naar de zijkant begonnen we uiteindelijk toch te voetballen. Binnen 10 minuten was de score weer in ons voordeel en stonden we met 2-3 voor na twee doelpunten van Musafa en 1 van Miqel. Waar geen rekening mee werd gehouden was de miscommunicatie bij de 3-3. Nog voor rust wist SRC te scoren. Na een peptalk in de rust begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Hierin had LSVV overwicht en creëerde volop kansen maar er zat steeds tegenstander tussen of de doelpaal of keeper stonden in de weg. Met nog 5 minuten op de klok begon het nu toch wel spannend te worden. Gelukkig kwam alles goed en scoorden we nog 2 keer. SRC kon het niet meer opbrengen om achter ons aan te rennen waardoor Mustafa zijn 3e en 4e van de dag kon maken. Met een  3-5 overwinning konden we terug naar Langedijk om vervolgens te horen dat koploper Dynamo had verloren van de nummer 2. De F8 doet dus nog volop mee om het kampioenschap!!

 

Zaterdag 07/11 hadden we wederom een uitwedstrijd. Vios F6 (op papier een niet al te moeilijke tegenstander gezien de stand) moest verslagen worden om in de race te blijven voor de titel. Maar zoals je hem al voelt aankomen, op papier is altijd anders dan de praktijk.

Vanaf de aftrap golfde het spel op en neer met kansen over en weer. Dit zou een lastige ochtend worden had ik al gezien. Na een kwartier spelen wisten we de score te openen. Uit een hoekschop ontstond er een scrimmage voor het doel van Vios en het was Sven Wissel die de bal het hardst raakte en de 0-1 aantekende. Vlak daarna had Vios de gelijkmaker voor het intikken. Een hard schot van Vios belande op de paal en rolde terug het veld in. Op het moment dat een spelen van Vios de bal wilden binnentikken dook keepster Tess er met een grote snoekduik bovenop. RUST pfff. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Het spel golfde op en neer maar doelpunten bleven uit. De verdedigers met Miqel – Sven B en Huub hadden hun handen vol aan de aanvallers van Vios en als ze er al een keer door kwamen stond Sven W. zijn mannetje als keeper. Stan liep te buffelen op het middenveld en probeerde Mustafa steeds in stelling te brengen. Ook Lars wist het Vios lastig te maken met meerdere rushes langs de zijlijn. Met nog 5 minuten te spelen zag je dat beide ploegen moe waren maar gelukkig konden wij toch nog een tandje bijschakelen. Uit een snelle counter wist Mustafa de 0-2 met een sliding binnen te tikken. De 0-3 van Miqel, een minuut later, was de bevrijding. Hij schoot van een redelijke afstand de bal snoeihard in de touwen. Wederom de 3 punten voor ons en wordt het steeds spannender in de stand. Volgende week de kraker tegen de F6 van LSVV. Kom allen kijken en schreeuw de F8 naar de overwinning!!