Wedstrijdverslag LSVV F8 – LSVV F6

Geplaatst op maandag, 16 november 2015 |

Zaterdag 14 november 2015

 

Clash van het pupillen jaar.

Al weken werd er over gesproken. Deskundigen lieten hun visie en verwachtingen over de wedstrijd van het jaar los. Op het trainingsveld was de spanning afgelopen week voelbaar. Trainers en spelers probeerden elkaar te beïnvloeden ten gunste van hun eigen team. Een oud trainer was zelfs omgekocht om zijn oude team negatief te intimideren. Een topper in de competitie, nummer 3 (F8) tegen nummer 4 (F6).

Deze zaterdag was het weer guur, echt herfst, koud met regen en veel wind. Vooraf gedacht was dit in het voordeel van de onzen, F6. De voorbereiding leek perfect. Er is goed getraind afgelopen week en in de koppies van onze toppers speelde maar één ding, winnen van F8.

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat de spelers van F8 verwarming in hun hemden hadden. Ze leken geen last van de kou te hebben. F6 ging gedoceerd in de aanval, wetende dat er bij F8 snelle bewegelijke aanvallers rond liepen, speelde F6 met de slot op de deur. Onze aanvaller haalden de bal op van het middenveld en probeerde de F8 verdedigers te omspelen. Het lukte niet en uit één van de counters wist F8 een gaatje in onze verdediging te vinden, 1-0.

De energie leek uit onze jongens en meisje te verdwijnen, de kou en regen werd de achtste man voor F8. De wil was er wel, maar de kracht niet. Misschien dat de intocht van de goedheiligman de onze meer bezig hield dan F8. Met de rust, 3-0.

Even opwarmen en een beker limonade. De wil was terug, we gaan terug vechten en al snel stond F6 alweer op het veld. De supporters zaten nog rustig aan de koffie in de kantine. We begonnen sterk, met hard werken en stevige duels. De omstandigheden, weer en veld, zorgde ervoor dat mooi voetbal niet mogelijk was. Elke aanval werd ruw gestoord. Twee counters van F8 zorgde voor de 5-0. Uiteindelijk werd het harde werken van onze jongens en meisje werd beloond, 5-1. Bijna viel de tweede, maar uiteindelijk werd het 6-1 voor F8.

Dan maar de penalty’s, die dan toch glansrijk door F6 werd gewonnen. Voor F8 gloort het kampioenschap. F6 zal er alles aan doen om de concurrentie te stoppen en F8 te helpen om het kampioenschap te behalen en zelf de opwaartse lijn van de afgelopen weken weer te herpakken.