Wedstrijdverslag LSVV A1-Spirit A1

Geplaatst op maandag, 16 november 2015 |

Na een paar weken zonder competitie verplichtingen mochten we zondag weer op het hoofdveld aantreden tegen Spirit. Door de vreselijke aanslagen in Parijs en een zeer tragische gebeurtenis voor de Spirit spelers begonnen we de wedstrijd met een indrukkende minuut stilte.

De regen en met name de harde wind maakte goed voetbal niet altijd mogelijk. LSVV begon de wedstrijd met de wind mee. Spirit werd vast gezet en er ontstonden diverse goede mogelijkheden. Uit de vele gevaarlijke spelhervattingen lukte het ons echter niet om tot scoren te komen. Dennis O. was er een paar keer dichtbij en harde schoten van Tabbe en Sam en Midas gingen of net naast of de goede keeper van Spirit wist er nog een vinger tegenaan te krijgen waardoor de nul behouden bleef. Na en klein half uur was het toch raak. Een goed aangesneden corner van Sam werd slecht verwerkt door de achterhoede van Spirit. Uit de scrimmage die ontstond kon de meegekomen Scott de bal tegen het net prikken. 1-0. LSVV bleef druk zetten en kansen creëren maar de één nul bleef op het bord tot de rust.

De tegenwind na rust bleek geen belemmering voor LSVV. De duels werden weer gewonnen, Spirit werd op eigen helft vastgezet en de kansen kwamen. Een mooie actie en een mooie voorzet van de, in de eerste helft onzichtbare Dennis B, werd keihard onderkant lat ingeschoten door Sam. De twee nul was een feit. De moegestreden Thom (dit keer als gelegenheid rechtsback een prima pot op de mat gelegd) werd vervangen door Wouter. De drie nul bleef niet lang uit. Tijl was wederom ongrijpbaar en wist Midas te vinden. Midas zette zijn tegenstander aan de kant, omspeelde de keeper en gooide de wedstrijd op slot. Niels kwam er nog in voor Tijl.

Wie anders als Midas zorgde voor een mooi slotakkoord. Aangespeeld in de zestien, kort draaiend en de bal vervolgens kiezelhard achter de keeper schietend, een echte spits! 4-0.

De mannen hebben door deze overwinning de koppositie weer terugveroverd op Limmen. Iedereen werkte hard, won zijn duels en bleef vasthouden aan de (taktische) afspraken.

Job kreeg weinig te doen, maar de paar giftige schoten hield hij er weer knap uit. De nul was een feit!

Man of the match was lastig maar uiteindelijk is het Dennis O. Geworden. Zijn inzet was enorm. Hij was een constante dreiging voor de goal bij spelhervattingen en vrijwel alle duels die hij aanging won hij.

 

Zondag 29 november  spelen we om half een bij HSV. Bij een overwinning is de eerste periode voor ons. Alle ondersteuning is welkom!

 

Dinsdagavond zullen een zevental jongens uit ons team meedoen met het elftal onder de drie en twintig jaar. De jonge talenten nemen het thuis op tegen de talenten van Kolping Boys. Laat het een mooie opmaat zijn voor volgend weekend!

 

Frank