Vertrouwen in eigen verdediging

Geplaatst op dinsdag, 10 november 2015 |

Bron: Judit de Redelijkheid , Alkmaarsche Courant

LSVV hield de spanning er goed. Na een bliksemstart lieten de Langedijkers de nummer negen van de ranglijst Zaanlandia terug in de wedstrijd komen. Maar echt heel veel zorgen had Daan Brinkkemper, die een doelpunt maakte én een strafschop miste, zich niet gemaakt. ,,Onze verdediging staat dit seizoen zo goed”, zei de aanvaller toen de 2-1 zege over de streep was getrokken. ,,Dat zorgt er toch voor dat je er wat geruster op bent.”

,,Wat deed je nou”, vroeg Dave Stet hem op weg naar de kleedkamer. De lach op het gezicht van de LSVV-doelman verried dat hij het Daan Brinkkemper niet kwalijk nam dat hij vanaf de penaltystip verzuimd had om de wedstrijd definitief te beslissen. Het was ondanks de misser immers gelukt om de 2-1 voorsprong vast te houden en alweer de zesde overwinning van het seizoen binnen te slepen.

Ook Stet had daar een belangrijk aandeel in. Met nog een klein kwartier op de klok maakte de 25-jarige keeper met een fraaie reflex een geplaatst schot van Sander Rijser onschadelijk. Een paar minuten later kreeg Brinkkemper de mogelijkheid om de marge te vergroten toen invaller Mounir Elfakiri werd neergehaald in het strafschopgebied. Brinkkemper, terug op het oude nest nadat hij in 2009 naar het toen drie klassen hoger spelende SVW’27 vertrok, zag zijn inzet vanaf elf meter gestopt worden door doelman Terry Bosman.

Zo bleef het spannend op sportpark Voorwaarts. Terwijl LSVV toch zo voortvarend gestart was. Binnen tien minuten stond de ploeg van trainer Sem Wokke door doelpunten van Danny Konijn en Brinkkemper op een 2-0 voorsprong. Daarna kwam de klad erin. ,,Dat is voetbal eigen”, aldus de maker van de tweede Langedijker goal. ,,Je ziet het op het hoogste niveau ook. Als je zo snel op 2-0 komt ga je toch een soort van achterover leunen. Het voetbal wordt er dan niet beter op. Nu kregen we wel nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar dat lukte niet. En vaak valt-ie dan aan de andere kant.” Waar Brinkkemper zelf in kansrijke positie te veel tijd nodig had en Konijn voor een leeg doel via een verdediger naast schoot, wist Igor Hartmans namens Zaanlandia vlak voor rust inderdaad wel het net te vinden. ,,Een rotgoal”, noemde Brinkkemper het. ,,We gingen daardoor met een slecht gevoel de kleedkamer in. Bijna alsof je achter staat. Je moet dan proberen de draad weer op te pakken.” Dat ging dus niet van harte. ,,Natuurlijk blijft het altijd een beetje spannend als de tegenstander vervolgens die bal naar voren blijft pompen. Maar wij winnen die duels vaak. Het staat achterin zo goed dit seizoen, dat zorgt er toch voor dat je er wat geruster op bent.”

,