LSVV laat ADO’20 beven

Geplaatst op maandag, 23 november 2015 |

Trainer Sem Wokke: ’Trots op mijn team, ook al zijn we geen ronde verder’

Bron: Alkmaarsche Courant, Kees van Dalsem

 

Beker 2e rondeNa de goal van Sead Mazreku in de eerste minuut was het geloof in een stunt bij de spelers van LSVV meteen verdwenen, maar de voetballers uit Langedijk herstelden zich uitstekend. De tweedeklasser wist het gistermiddag ADO’20 heel moeilijk te maken. De ploeg van Sem Wokke liet de Heemskerkse hoofdklasser beven, maar de thuisploeg maakte geen fout in de beslissende strafschoppenserie.

Mats van der Wijst was de gevierde man aan de kant van ADO’20. De jonge keeper, normaal de vaste doelman van het tweede, ranselde de eerste twee penalty’s van LSVV uit het doel. Van ADO miste alleen Sven Berntzen, waardoor de Heemskerkers nu een ronde verder zijn in de districtsbeker. Maar LSVV had ook zomaar bij de laatste 32 kunnen zitten. De Langedijkers hadden het in ieder geval veel meer verdiend dan ADO’20, dat een collectieve wanprestatie leverde.

Want na de 1-0 van Mazreku verzuimden de mannen van oud-prof Thijs Sluijter de 2-0 te maken, ook al kon iedereen zien dat de thuisploeg meer kwaliteiten had. Vlak voor rust maakte Boy Kansen de verdiende gelijkmaker. En hoe. De jonge middenvelder nam een afvallende bal vanaf de rand van het strafschopgebied vol op zijn pantoffel: 1-1. Een schot dat hij op de training niet zo snel zal kunnen herhalen. ,,Het is daarom ook leuk dat de regionale televisie erbij was, die zien we normaal niet bij onze wedstrijden’’, zei Kansen. ,,We hebben de hele wedstrijd alles gegeven om voor een verrassing te kunnen zorgen en de trainer trots te kunnen maken.’’

En trots was Sem Wokke op zijn manschappen. ,,Ook al zijn we geen ronde verder. Want in de tweede helft bleven we georganiseerd spelen.’’ Dat resulteerde zelfs in de voorsprong voor de Langedijkers. Daan Brinkkemper werd op rechts weggestuurd en de aanvaller maakte oog-in-oog met Van der Wijst geen fout: 1-2.

Maar de voorsprong kwam iets te vroeg in de wedstrijd, want er was nog bijna veertig minuten te spelen na de goal van Brinkkemper. En hoewel ze het niet altijd uitstraalden, wilden de voetballers van ADO zich toch niet laten piepelen door een tweedeklasser. Sluijter had wat spelers de kans gegeven die normaal niet in de basis starten, maar in de slotfase kwamen de vaste waarden toch in het veld. Marcel Huisman maakte gelijk, maar het was niet ADO dat daarna de beste kansen op de winst had, het was LSVV. Wokke had vooraf gezegd dat het helemaal mooi was geweest als zijn ploeg de winnende zou maken in de 89e minuut. ,,Conditioneel konden we het goed volhouden en we kregen in de laatste minuten nog vier keer een corner. Maar wordt het penalty’s, dat blijft een loterij. Zij konden toch iets beter omgaan met de spanning dan wij’’, zei de oud-speler van ADO’20. Onder Simon Kistemaker speelde Wokke drie seizoenen in Heemskerk. ,,Het is leuk om mensen uit die tijd weer te spreken. Volgend jaar komt er een boek uit over Kistemaker, ik heb geholpen met het hoofdstuk over ADO’20.’’

 

ADO’20: Van der Wijst, De Wit, Van Amersfoort, Van Leiden, Van der Grijp (38. Boom), Huisman, Klijbroek (65. Keus), Yilmaz (61. Neele), Mazreku, Bentzen, Kaya.

LSVV: Stet, Den Iseger, Kaag, R. Molenaar, Paauw, Kansen (86. M. Molenaar), Elfakiri (74. G.J. Molenaar), Ter Burg, Konijn, Van Cleef, Brinkkemper.

 

ADO’20  –  LSVV2-2

ADO’20 wint na strafschoppen.

  1. Sead Mazreku 1-0, 45. Boy Kansen 1-1, 54. Daan Brinkkemper 1-2, 68. Marcel Huisman 2-2. Scheidsrechter: Van Dokkum. Toeschouwers: 250.