LSVV E3 – st. George: Slaap in de oogjes?

Geplaatst op zaterdag, 7 november 2015 |

Na 6 opeenvolgende winstpartijen in de competitie kwam st. George E1 uit Spierdijk op bezoek. Deze jongens hadden wat goed te maken na een zeperd tegen Dynamo vorige week (3-10 verlies). LSVV werd gemaand om meteen scherp te beginnen en de partij meteen naar zich toe te trekken.

Na een paar aardige combinaties en een vrije trap kop 16 had LSVV zichzelf wat in slaap gesust. De jongens dachten er te licht over en de tactiek van de tegenstander klopte als een bus: ver uittrappen en achter de bal aan rennen. Na een slechte wissel van de LSVV coach lag de rechter flank van LSVV open. Daar werd gretig van geprofiteerd en st. George stond 0-1 voor! LSVV begon schoorvoetend toch maar weer aan te vallen. Dat leidde via een corner en een sprint van Esper bijna tot de 1-1. Maar uit een mooie aanval van st. George wist de tegenstander de spits achter de laatste linie te vinden en die maakte geen fout: 0-2.

LSVV was even de kluts kwijt, daarbij wist Morris LSVV in de wedstrijd te houden door de bal fabuleus nog net uit de kruising te tikken. Daarna pakte LSVV de wedstrijd toch weer op met een rush van Enoch die zijn schot nog wel gekeerd zag worden, maar Esper op de goede plek stond om de 1-2 aan te tekenen. Die had even later Timo kunnen laten scoren bij een goede uitbraak waarbij 3 tegenstanders hem op de huid zaten, maar zijn eigen schot ging voorlangs, zonde! Het ging wel iets beter draaien waarbij Enoch de voorhoede goed wist aan te spelen. De eerste kans was niet besteed aan Kelvin, maar de tweede was raak in de verre hoek: 2-2. Daarop volgde een curieuze situatie. Een st. George speler kreeg de bal bij eigen achterlijn hard in zijn buik en ging neer. Er werd niet afgefloten, maar na commentaar van de st. George coaching ging alle aandacht van scheidsrechter, coaches (in het veld) en LSVV-ers naar de betreffende speler uit. St. George rende naar de overkant en dacht te scoren. Maar de scheidsrechter meende duidelijk te hebben gemaakt dat de wedstrijd verbaal gestopt was door dit geharrewar. Geen goal. Op zijn minst chaotisch en misschien onterecht haalde LSVV met 2-2 de rust.

Net als vorige week tegen Koedijk werd maar weer herhaald dat de jongens fanatieker moesten spelen en beter hun best moesten doen: vleugel aanvallers zakken en meeverdedigen, verdedigers uitkijken met spitsen in de rug.

En jawel hoor: Hetzelfde recept als een week eerder tegen Koedijk. Onder leiding van een nieuwe scheidsrechter (goed gefloten!!) werd er nu wel goed gespeeld. Spits Esper werd vaak gezocht en gevonden waarna de vleugels diep gingen en door Esper aangespeeld werden. Eerste sprint in de diepte was van Sylvan die de pass van Esper bekeken afrondde, eindelijk een voorsprong! Nu wist de tegenstander niet meer waar ze het moesten zoeken. Luuk schoot fraai, maar net naast, ook wist hij het hoofd van Sylvan te vinden, maar het bleef spannend. De verdediging met Timo, Jayden, Enoch en Sem bleef nu strak op de been en wisten de aanval goed te bereiken. uit een corner van Luuk scoorde Esper op ‘van Bastiaanse wijze’ met een halve omhaal het snoepje van de dag! Kelvin toonde weer zijn tomeloze inzet en wist die deze wedstrijd ook weer om te zetten in goed spel en fantastische vrije trap: 5-2! Vervolgens wist Kel ook op het goede moment diep te gaan waarbij Esper weer zijn kwaliteiten als aanspeelpunt en distributeur aansprak, keurig Kelvin in de diepte die deze kans rustig in de hoek wist af te ronden: 6-2 (en een hattrick!).

Nu begon de gallery play, waarbij Sem (weer lat….. En redding keeper na een schitterende slalom), Jayden (pech met zijn schoten vandaag!) en Enoch (na panna door Sylvan J netjes aangespeeld!) aanschoven om st. George stuk te spelen en zelf te schieten of de spitsen te bedienen. Het slot akkoord was voor supersub spits Timo, die door Kelvin werd gevonden en met een sliding de bal in het doel wist te vechten. Daarmee werd met weer een goede tweede helft (misschien toch meteen maar achter het doel plaats nemen, Miranda?) ook deze tegenstander overwonnen. Goed gedaan de tweede helft, jongens!

De coaches.