LSVV E3: Feest tegen KSV!

Geplaatst op maandag, 30 november 2015 |

Voorbespreking

In de jacht op de titel ontving LSVV E3 KSV E2 aan de Sportlaan. Omdat concurrent Kolping Boys (Alleen van LSVV verloren) ook alle wedstrijden blijft winnen lijkt de titelstrijd door te gaan tot de laatste speeldag.

KSV wisselt in de competitie matige resultaten af met opmerkelijke: de vorige wedstrijd wonnen de Kruisers met 11-2 van Koedijk. De jongens werd in de voorbespreking met moderne middelen gewezen op de tactiek waarbij Sem (1ste) en Timo (2de helft) over het veld zouden zwerven om de wissels te vervangen. Daarbij was weer van belang dat de jongens alles voor elkaar over hebben, hun best doen en plezier in het voetbal hebben. De vleugelaanvallers zouden inzakken om aanspeelbaar te zijn en het veld groot houden in balbezit en de verdedigers naar het centrum knijpen om de aanval van KSV in te tomen.

Om kwart voor tien werd er begonnen aan de wedstrijd. De zorgen over de kracht van de tegenstander bleek ongegrond. De jongens speelden met vlot combinatiespel KSV van het kastje naar de muur. De tegenstander werd geen kans gegund en met de voorhoede lekker op schot werd binnen 10 minuten een voorsprong van 4-0 (3 keer Esper en Kelvin) op het bord gezet. Daarna werd rustig door gevoetbald, met nette combinaties en hard werk regen de jongens de kansen aaneen: Sylvan op de paal, Sem 2 keer net niet en Jayden bijna. Na een korte periode waarbij het doel dus niet gevonden werden waren het Esper en weer Kelvin die voor 6-0 zorgden. Een mooie corner van Kelvin lang op Timo die de bal netjes aannam en laag in de hoek poeierde betekende 7-0. Een rush over links van Sylvan waarop de keeper redding bracht, maar Esper alert reageerde, zorgde voor een 8-0 ruststand.

Na de limo stonden de jongens al snel weer te trappelen om het strijdperk te betreden. Er werd afgesproken meer van achteruit op te gaan bouwen en met verzorgd voetbal door te spelen.
De tegenstander tapte echter uit een ander vaatje en wist diverse kansen te creëren. Daarbij kon Morris zich diverse malen onderscheiden met goede reddingen. LSVV onderschatte de zaak nu en moest beter zijn best gaan doen! Het duurde in de tweede helft dan ook een behoorlijke tijd vooraleer de tegenstand gebroken was en de voorsprong uitgebouwd kon worden. In plaats van met verzorgd voetbal moest er meer gevochten worden voor de bal en terreinwinst. Timo maakte zijn 2de van de dag uit een voorzet van Sylvan, waarna Enoch zijn dominante spel bekroonde met de 10de van de dag. De tegenstand was gebroken….

Na de 11-0 van Esper was het tijd voor een feestje. Esper werd onderuit geschoffeld wat volgens de scheidsrechter een penalty waard was. Gelukkig wees Timo coach Hans nog net op tijd op de afspraak dat Morris eerst aangewezen penalty specialist was. Esper stond namelijk al te trappelen! Gelukkig waren we net op tijd en kon onze keeper de penalty keurig in de kruising knallen: het dozijn was vol. Maar vooral: Alle spelers van E3 hebben in deze jaargang het doel weten te vinden!

Met een fantastische knal van Enoch in het kruis van de Kruisers en een schitterende slalom van Sylvan en een keurig passje op Esper (9 goals!) werd de 14-0 eindstand bereikt.

Super gedaan jongens!

De coaches.