LSVV A1 – LSVV 2 (leerzaam en leuk oefenpotje)

Geplaatst op maandag, 9 november 2015 |

Zondagochtend op het gras van het B veld hebben we kunnen genieten van twee elftallen die wilden voetballen en streden voor de overwinning. Het 2e begon sterk. Met gastspeler Jeffrey centraal in het midden met de ervaren Geert erachter kwam A1 er niet aan te pas.. Veel constant in beweging zijnde spelers (Tom, Dorus, Emiel, Jacco, Casper, Jean Claude, Toine en Mike) maakten het de elf van A1 erg moeilijk, waarbij vooral de drie middenvelder zich een slag in de ronde moesten werken om het tempo van het tweede bij te houden.

A1 begon zonder de snel herstellende Sam, Job die wat rust kreeg (prima gekeept Mike), de afwezige Wouter (Ieuan werkte hard en verving hem naar vermogen), maar weer met de van een vervelende liesblessure terugkomende Scott. Centraal stond het vaste duo Freek en Maarten en op het middenveld begonnen Dennis, Dave en Tabbe. Gelegenheidspits Dennis samen met Midas in het centrum en op de vleugel Tijl completeerden het elftal.

Na twintig minuten kwam A1 beter in het spel. Omdat het tweede verzuimde te profiteren van hun overmacht was de schade beperkt gebleven en stond er nog een brilstand op het scorebord.

In het tweede deel van de eerste helft creëerde A1 een paar kleine kansen, kwam beter in de wedstrijd, maar kwam nog niet tot scoren. In de tweede helft (nu met Niels, Thom en gelegenheidsback Toine) was dat anders. Dennis verzilverde koppend een corner en Tabbe (maar het kan net zo goed Tijl zijn geweest) leverde een voorzet af waar Martijn zich op verkeek . De 2-0 was op dat moment meer dan terecht. Het tweede was zoekend en A1 had een overwicht.

Er werd fris gevoetbald. Strijd geleverd en kansen gecreëerd. William en Frits waren inmiddels ingevallen bij het tweede en Geert probeerde steeds vaker in te schuiven om de druk op de jonge jongens van A1 verder op te voeren. Een klein misverstand achterin bracht het Tweede uiteindelijk terug in de wedstrijd. Het team van Peter Spijker ging op zoek naar de gelijkmaker. Er werden kansen gecreëerd en de druk nam toe. A1 maakte geen gebruik van de ruimte die het nu wel kreeg. Snelle counters via de vleugels werden niet omgezet in doelpunten waardoor het tot het eind spannend bleef. De 2-1 werd ook de eindstand.

Een leuke pot voetbal met een terechte winnaar. Laat het een goede aanloop zijn naar de wedstrijd van aanstaande zondag. LSVV A1 mag dan, na een paar weken zonder competitie verplichtingen, thuis aantreden tegen het sterke Spirit. Omdat Limmen zondag hun wedstrijd wonnen staan zij nu op de eerste plaats. Ben benieuwd hoe dat er na volgende week uitziet.

De scheidsrechter