HSV A1-LSVV A1 (periode kampioen?)

Geplaatst op maandag, 30 november 2015 |

Zondagochtend om elf uur. In de bestuurskamer is het drukker dan normaal.

Naast de spelers en de staf waren er ook wat geïnteresseerde ouders aangeschoven om de wedstrijdbespreking eens bij te wonen en zo beter geïnformeerd te zijn over de wijze waarop A1 zich ging opmaken om wellicht een eerste prijsje te pakken dit seizoen.

Omdat Limmen werd afgelast konden officieel nog niet periode kampioen worden, maar winst op HSV zou dat wel erg dichtbij brengen omdat ons doelsaldo wel heel veel beter is dan die van Limmen (plus dertien…). Er was dus maar één opdracht: winnen!

Met Dave en Sam op de bank (later aangevuld met Niels en Iaeun die eerst meespeelden met het tweede), bestond de basis uit Job (lichte liesblessure), Wouter, Freek, Maarten, Scott, Dennis B, Tabbe, Thom, Dennis O, Tijl en als diepste spits Midas.

Onder lastige condities (regen en een harde wind dwars over het veld) begonnen we wat nerveus aan de wedstrijd. HSV (volledig fitte selectie met maar liefst 17 spelers) probeerde met wat kleine speldenprikken onze sterke verdediging onder druk te zetten maar slaagde daar nauwelijks in. Gaandeweg ging het bij ons beter lopen. HSV had veel vrije trappen nodig en gaf veel corners weg waarmee wij gevaarlijk konden worden. Nadat Tijl al een mooie kans had gekregen om de score te openen (keeper omspeeld maar niet het net gevonden), was het, na een half uur, toch weer onze makkelijk scorende spits Midas die met een harde hoge knal vanaf de rand van de zestien de kleine keeper van HSV verschalkte. 0-1. Daarna was het alleen maar LSVV die kansen creëerden en achterin niets weg gaf (Freek, Maarten, Scott en Wouter). Dennis B, Thom en Tabbe heersten op het middenveld. Dennis O werkte als een paard voorin en Tijl en Midas bleven constant gevaarlijk voor de achterhoede van HSV. De twee nul viel vlak voor rust en wederom was het Midas die met een harde lage schuiver het het eindstation was van een mooie aanval over meerdere schijven. Na rust eenzelfde spelbeeld. HSV probeerde het wel (vier aanvallers en achter één op één), maar kon onze sterke achterhoede nooit in problemen brengen. LSVV creëerden wel diverse kansen en met name Sam, die er na rust was in gekomen voor Thom, kon een paar keer vanuit kansrijke positie op doel schieten. Met een beetje geluk was de wedstrijd al beslist na 55 minuten. Helaas bleef de 0-3 uit en moesten we op onze hoede blijven voor de aansluitingstreffer. Die viel niet en dat bracht wat frustratie met zich mee voor enkele spelers van HSV. Een tweede gele kaart voor één van hen betekende einde wedstrijd en HSV kon met tien man geen potten meer breken. bij LSVV kwamen Iaeun en Niels er nog in voor de tweeling. De 0-2 werd keurig over de eindstreep getrokken en een klein voorproefje op het officiële periodekampioenschap kon beginnen!

 

Al met al een prachtig slot van de eerste helft van de competitie. Groot compliment voor deze hechte groep!

 

Volgende week wacht alweer de eerste return. Limmen uit, de ploeg waar we dit seizoen al twee keer (terecht)van verloren hebben. Ik ben benieuwd.

Frank