F1 speelt een zinderende pot tegen Jong Holland

Geplaatst op maandag, 9 november 2015 |

Na een 4-1 nederlaag vorige week tegen Vrone (goal van Zuhair) mochten LSVV op eigen veld aantreden tegen de oranje hemden uit Alkmaar. F1 had vandaag wat personele problemen, Zuhair was een weekendje met de familie weg en ook Stefan was niet in Langedijk, tel daar een geblesseerde Just en een zieke Idriss bij op en dan heb je er te kort. Gelukkig gingen Just en Idriss het wel proberen en vonden we Huub van de F3 bereidt om ons te versterken.

Tijdens de warmining-up onder leiding van Jordy werd de tegenstander geïnspecteerd en weer zijn de jongens ruim een kop groter dan onze mannen, eigenlijk iets wat we elke week zien. Waar zou dat aan liggen, de Langedijker klei misschien? De F1 weet inmiddels wat ze hier tegen moeten doen, wie niet groot is moet slim zijn is het motto.

Stipt op tijd floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd, al snel kwam LSVV op achterstand door een eigen doelpunt. Jong Holland vond dit waarschijnlijk een oneerlijk begin van de wedstrijd, want niet veel later schoten ook zij de bal in de eigen goal, het stond weer 1-1. De wedstrijd ging gelijk op maar Jong Holland kwam toch weer langszij door een mooie in de uiterste hoek geplaatste bal. Maar LSVV geeft niet op en probeerde voor elke meter te vechten. Het was goed en leuk om te zien dat geleerde dingen van de training terugkomen op het veld. De mannen gebruikte goed hun lichaam om de bal te beschermen alleen het overspelen kon nog beter. Echter Guus had vandaag zijn super schoenen aan en maakte een briljante actie, hij hield ook nog het overzicht waardoor de bal in de voeten Idriss kwam te liggen. Idriss wist wel raad met deze kans en schoot de 2-2 binnen. De jongens gingen vol voor de voorsprong, Tijn en Just speelden vanuit achterin regelmatig de ballen diep op een sterk debuterende Huub, op Idriss, Michiel of Guus en ook Jordy liep de longen uit zijn lijf, echter we verloren de bal dan weer snel waardoor Jong Holland weer ten aanval kon gaan. In één van deze aanvallen kwam Jong Holland alweer op voorsprong. Maar zoals gezegd Guus was vandaag in een zere goede doen, weer verzorgde hij een assist dit keer door Jordy diep te sturen. Oog in oog voor de keeper ronde Jordy genadeloos af waardoor we met een 3-3 stand de rust in gingen.

De tweede helft begon LSVV niet zo sterk aan de wedstrijd en het was Ties die er met een driedubbele redding voor zorgde dat het nog gelijk bleef. Maar Ties was niet bestand tegen het spelvuur aan kansen en al snel in de tweede helft keek LSVV tegen een 5-3 achterstand aan. Een gelopen race werd er aan de kant gedacht, maar ineens ging het licht weer aan in de ogen van de F1. Deze keer was het Jordy die de assist verzorgde richting Guus waardoor het 4-5 werd. Zou het dan toch nog lukken? LSVV ging vol op de aanval spelen, Tijn werd een multi inzetbare speler door ook de spits te gaan ondersteunen en ook nog verdedigend werk te doen. Een goal kon niet uitblijven, je voelde het aan alles, uitgerekend de jongste man van het veld, Huub gaf zijn debuut in de F1 extra glans door de 5-5 binnen te schieten. Wat hierna volgde waren de spannendste minuten van dit seizoen, iedereen behalve de keeper werd naar voren gestuurd en Jong Holland wist niet wat ze overkwam. Er ontstond chaos voor het doel van de Alkmaarders, ze wisten niet hoe ze met de gele muur om moesten gaan. Er volgde schoten van Guus, Tijn en Michiel, maar de bal mocht er niet in. In de laatste seconden kreeg ook Huub nog een kans om de bal met zijn hak het doel in te werken, maar de keeper van Jong Holland had dit voorzien. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Mannen wat heb ik aan de kant genoten van jullie inzet en fanatisme. Jullie worden met de week beter, dan kan je echt zien. Volgende week mogen we richting Alkmaar om onze kunsten te vertonen tegen Kolping Boys, dan kunnen we weer vol aan de bak.

 

De Coaches